Banii de formare profesionala ajung direct la firme! Anuntul facut de ministrul Muncii

formare profesionalaanofmpregatire angajati
Banii de formare profesionala ajung direct la firme! Anuntul facut de ministrul Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a facut recent mai multe precizari referitoare la modul in care sunt alocate sumele pentru formarea profesionala a celor aflati in cautarea unui loc de munca. 
 
In opinia sa, in Romania se califica oameni "pentru diverse meserii dupa cum crede statul ca trebuie". Acest fapt face ca firmele sa nu aiba suficient personal calificat in domeniul sau. Ministrul considera ca firmel stiu cel mai bine ce pregatire este necesara pentru viitorii angajati:
 
"Avem locuri de munca de oferit dar nu avem oameni care sa vina la treaba.” Alba Iulia, astazi, la discutie cu mediul de afaceri. 
 
Incerc cateva explicatii, eu stiind ca la ANOFM sunt inregistrati someri indemnizati/neindemnizati, oameni in cautarea unui loc de munca.
 
In Romania, se califica oameni pentru diverse meserii dupa cum crede statul ca trebuie. Nu este normal. Banii de formare trebuie sa ajunga la firme si ele sa ii gestioneze. Acestea stiu cel mai bine ce tip de pregatire le este necesara viitorilor angajati, cand si cum trebuie facuta. Ele vor urmari ca formarea sa se faca bine pentru ca au interesul sa aiba forta de munca competitiva", a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare. 
 
De asemenea, a atras atentia cu privire la faptul ca unitatile AJOFM nu depun eforturi pentru a schimba abordarea si nu sunt conectate la ce se cere in piata muncii:
 
"Dupa toate semnalele pe care le-am dat despre nevoia de schimbare radicala a abordarii, nu vad o mobilizare din partea AJOFMurilor pentru a se implica activ in facilitarea angajarii persoanelor inregistrate, pentru a prelua imediat informatii de la angajatorii care au locuri de munca si pentru a cauta cu determinare sa le gaseasca persoane interesate si apte sa munceasca. Se comporta exact ca cineva care nu va putea raspunde niciodata unui mediu concurential. Fac strictul necesar la acest capitol. Nu vad ca AJOFMurile sunt conectate la schimbarile din piata muncii.
 
Cu tot cu gestionarea (buna, altminteri) a masurilor de sprijin pentru angajati si angajatori din aceasta perioada, ANOFM parca vrea sa se transforme in agentie de plati. Nu cred ca la acest lucru trebuie sa se rezume. Oamenii trebuie sa aiba reala incredere ca, daca bat la usa AJOFM, aici sigur exista sanse reale sa isi gaseasca un loc de munca. O sa cer sa vorbim mai mult despre ce locuri de munca si-au gasit oamenii prin AJOFM".
 
Ministrul Muncii a amintit ca Romania are nevoie sa se munceasca si ca vrea ca angajatii si angajatorii sa fie realmente parteneri.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionalaanofmpregatire angajati

Data aparitiei: 04 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Banii de formare profesionala ajung direct la firme! Anuntul facut de ministrul Muncii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]