legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Mai multe locuri de munca pentru tineri si someri. Ce isi propune statul roman, proiecte in valoare de 415 milioane euro

locuri de munca 2018locuri de munca tineri neetlocuri de munca someri
Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, a semnat, in data de 30 august, contractul de finantare pentru implementarea proiectului „ACTIMOB 2 RMPD Alternativ, Activare si Mobilitate tineri NEETs”, in valoare totala de 49 milioane de euro.


Proiectul isi propune asistarea de specialitate, in vederea integrarii pe piata muncii, a 17.449 de tineri pana in 25 de ani care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu sunt cuprinsi intr-un program de formare.


De asemenea, cu data de 9 august 2018, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sub indrumarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale implementeaza proiectul „PRO ACCES Alternativ RMPD – Stimularea mobilitatii si subventionarea locurilor de munca pentru someri si inactivi”, in valoare totala de 265 milioane de euro, prin care finanteaza masurile active destinate persoanelor aflate in dificultate din punct de vedere al ocuparii, altele decat tinerii pana in 25 de ani.

Cele doua proiecte asista aproximativ 120.000 de someri care vor beneficia direct de prime de activare si mobilitate, precum si pe angajatorii acestora care pentru fiecare persoana ce face parte din grupul tinta (tinerii sub 25 de ani, persoane peste 45 de ani, persoane cu dizabilitati, parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata si respectiv persoane care mai au 5 ani pana la pensie) vor primi pentru o perioada de 12 pana la 60 de luni, o subventie lunara in valoare de 2.250 lei/ persoana.

La nivelul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca se mai afla in implementare proiectul „INTESPO – Inregistrarea tinerilor NEETs in evidentele Serviciului Public de Ocupare”, cu o valoare aproximativa de 47 de milioane de euro prin care sunt identificati si inregistrati tineri NEETs (persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 ani si pana la implinirea varstei de 25 ani, in situatia in care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala). Principalul rezultat al proiectului este constituirea grupului tinta pentru celelalte proiecte ce se afla in implementare.

Totodata sunt in implementare si proiecte care subventioneaza angajatorii, ce desfasoara programe de ucenicie si stagii de practica, in valoare totala de 56.667.700 euro, astfel incat la aceasta data majoritatea contractelor de ucenicie sunt sustinute din fonduri europene nerambursabile.

Toate aceste proiecte se implementeaza pana la sfarsitul anului 2022, asigurand necesarul de resurse pentru masurile active destinate stimularii ocuparii fortei de munca.

Pana la sfarsitul lunii septembrie 2018, cand vor fi incheiate apelurile de proiecte destinate sustinerii dezvoltarii institutionale a Serviciului Public de Ocupare, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va depune impreuna cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale noi proiecte, ce se refera la alinierea serviciilor destinate angajatorilor conform nevoilor acestora, la sustinerea integrarii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilitati, precum si la personalizarea serviciilor furnizate grupurilor vulnerabile aflate in dificultate din punctul de vedere al integrarii pe piata fortei de munca. Valoarea estimata a acestor proiecte este de peste 60 de milioane de euro.

In toate aceste proiecte, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca conteaza pe sprijinul partenerilor sociali, iar in perioada urmatoare doreste implicarea directa a acestora in proiecte ce vizeaza alinierea calitatii serviciilor furnizate la standardele europene.


Sursa: ANOFM


de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca 2018locuri de munca tineri neetlocuri de munca someri

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 03 Septembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Mai multe locuri de munca pentru tineri si someri. Ce isi propune statul roman, proiecte in valoare de 415 milioane euro Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor CFP determinare cuatum 2020Intrebare: Suntem institutie publica. Intrebare: sporul de control financiar preventiv; In anul 2019 este corect ca acest spor sa se mentina la nivelul acordat in decembrie 2018? chiar daca salariile au crescut? In anul 2020 este corect ca acest spor sa se mentina la nivelul acordat in decembrie 2019? de fapt in decembrie 2018 in conformitate cu OUG 114/2018 art. 34. - (2) Incepand cu luna ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Continuarea activitatii la cerere. Temei incetare CIM pensie limita de varstaIntrebare: Un angajat aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta si face cerere de continuare a activitatii pentru un an. contractul nu se inchide, angajatul continua activitatea inca un an, apoi la implinirea acelui an mai face o cerere de continuare a activitatii pentru inca 3 luni. In acest caz, cand angajatul pensionat face cerere de continuare a activitatii, fara sa i se inchida contractul, trebuie intocmit vreun un act/decizie? Acum cand se implinesc cele 3 luni, cat a mai dorit angajatul sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]