Cum se declara veniturile salariale platite dupa incetarea CIM

venituri salariale incetare cimincetare cim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La incetarea contractului individual de munca (CIM), pot aparea anumite dileme, iar angajatorul trebuie sa fie la curent cu prevederile din Codul Muncii.


Este demn de mentinat inca de la inceput ca data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat incetarea contractului individual de munca.

Spre deosebire de vechea reglementare in temeiul HG 500/2011, conform art. 4 alin. (1) lit. f) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, transmiterea registrului catre inspectoratul teritorial de munca cu data si temeiul legal al incetarii contractului individual de munca se transmit cel tarziu la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca...mai multe despre noul REVISAL poti citi aici >>>


Iata o speta intalnita pe PortalCodulMuncii.ro: "In luna decembrie 2017, conform contractului colectiv de munca, s-a acordat al XIII-lea salariu si salariatilor care au plecat din unitate in cursul anului. Contributiile aferente acestor venituri ( impozit, CAS, CASS) nu au putut fi declarate in D112 si s-au declarat in D 100 la impozit pe venituri din alte surse. Datorita acestei inregistrari s-a primit de la ANAF o notificare privind nedepunerea declaratiei D205. Fiind totusi venituri din salarii cum ar trebui declarate contributiile aferente acestora?"



Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Va readucem aminte ca, potrivit art. 81 alin. (1) din Codul fiscal, platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia sa completeze si sa depuna Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit, pana la termenul de plata a impozitului, inclusiv.

Astfel, veniturile din salarii cum sunt veniturile din speta prezentata, se declara de platitor in formularul 112 si nu in formularul 100.

Prin urmare, trebuie sa rectificati formularul 112 aferent lunii in care au fost platite veniturile salariale. De asemenea, trebuie sa rectificati formularul 100.


...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii.ro >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
venituri salariale incetare cimincetare cim

Data aparitiei: 05 Iunie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se declara veniturile salariale platite dupa incetarea CIM Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]