O lege de importanta legii pensiilor trebuie sa beneficieze de toata atentia Parlamentului

18 Octombrie 2010
18 Octombrie 2010
Legea pensiilorParlament
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comunicat de presa - Mircea Geoana: "O lege de importanta legii pensiilor trebuie sa beneficieze de toata atentia Parlamentului" - 15 octombrie 2010

Presedintele Senatului Romaniei considera ca “un act normativ de o asemenea importanta si cu un impact social si economic major, ce afecteaza in mod direct mai bine de cinci milioane de romani, trebuie sa beneficieze de toata atentia Legislativului, in calitatea sa de organ reprezentantiv suprem al poporului roman”, conform scrisorii trimise astazi, 15 octombrie 2010, Presedintelui Romaniei.

De asemenea, Mircea Geoana a subliniat ca impartaseste opinia sefului statului, pe baza careia a si fost formulata cererea de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, potrivit careia este necesar ca in lege varsta de pensionare sa fie redusa si diferentiata.

Mai mult, “Comisia juridica a Senatului a fost mandatata de Biroul Permanent sa analizeze impactul modificarii varstei de pensionare pentru femei asupra altor puncte conexe din proiectul de lege (cum ar fi durata stagiului de cotizare), astfel incat eventuala modificare sa nu afecteze coerenta si functionalitatea de ansamblu a legii”, a reiterat Presedintele Senatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, precizeaza ca “Legea privind sistemul unitar de pensii publice a intrat deja in procedura parlamentara accelerata, fiind distribuita, marti, 12 octombrie, de catre Biroul Permanent al Senatului, catre comisii, pentru avizare si raport, cu respectarea articolului 146 din Regulamentul Senatului, care prevede ca «In cazul in care Presedintele Romaniei cere, inainte de promulgare, reexaminarea unei legi adoptate prima data de catre Senat, cererea va fi inscrisa in termen de cel mult 30 de zile in proiectul ordinii de zi a Senatului»”.

Biroul de presa al Senatului  15 octombrie 2010

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]