Responsabilul cu distribuirea tichetelor de masa, in cadrul companiei. Care sunt atributiile sale

responsabil tichete de masatichete de masa 2018codul muncii 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In cadrul oricarei companii sau institutii publice, este desemnata o persoana care trebuie sa se ocupe de gestionarea si distribuirea tichetelor de masa.

Pentru a avea aceste atributii, angajatul cu pricina trebuie sa fie atent la cateva aspecte, pentru a sti daca doreste sa supervizeze si sa initieze acest proces.

Tichetele de masa reprezinta beneficiul extrasalarial preferat de salariati


Au trecut deja 20 de ani de cand bonurile de masa au fost introduse ca facilitate, fiind considerate un beneficiu esential pentru salariati. Acestia au declarat ca tichetele reprezinta un sprijin pentru achizitia de alimente (66% dintre respondenti), iar altii considera ca sunt mai motivati sa vina la locul de munca (63% dintre respondenti).


Este demn de mentionat ca 88% dintre salariatii beneficiari respondenti ai studiului percep tichetele de masa ca fiind un beneficiu valoros...citeste mai multe despre tichete de masa aici >>>


"Sunt responsabil cu gestionarea si distributia tichetelor de masa in societate. Fiecare punct de lucru are un responsabil cu distribuirea TM in structura din subordine. Este corect sa mi se retina garantie materiala pe statul de plata, in baza Legii nr. 22/1969?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Incepem prin a preciza ca art. 11 din Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, reglementeaza
posibilitatea de a incheia un contract de garantie.

IMPORTANT!

Din luna februarie 2014, actul normativ se aplica doar gestionarilor (si altor categorii de salariati care manuiesc bunuri) angajati in autoritatile publice, institutiile publice sau alte persoane juridice care administreaza sau exploateaza bunurile proprietate publica, prevederile sale nefiind aplicabile entitatilor de drept privat.

Atat timp cat sunteti angajat al unei societati comerciale private, reglementarea privind situatiile si modalitatea de incheiere a contractelor de garantie pentru gestionari NU va este aplicabila.

In acest context, nu trebuie sa vi se retina garantia conform Legii 22/1969. Daca apare o paguba, devin incidente prevederile din Codul muncii cu privire la raspunderea patrimoniala a salariatilor (art. 254 si urm.) sau, daca sunt intrunite elementele unei infractiuni, devin incidente prevederile Codului penal.

Consulta Codul Muncii actualizat 2018 - Legea 53/2003 >>


Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
responsabil tichete de masatichete de masa 2018codul muncii 2018

Data aparitiei: 06 Aprilie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Responsabilul cu distribuirea tichetelor de masa, in cadrul companiei. Care sunt atributiile sale Nota: 4.58 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]