Zeci de mii de locuri de munca vacante in intreaga tara

locuri de munca vacante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Romania exista din ce in ce mai multe locuri de munca, iar in primul trimestru al acestui an au fost disponibile nu mai putin de 62.200 locuri de munca.

Adica, cu 1.500 mai multe fata de trimestrul anterior. Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (3,95%), conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2016, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,04 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante s-a majorat cu 3.900, informeaza Agerpres.


Domeniile cu cele mai multe locuri de munca disponibile

Potrivit statisticilor INS, in primele trei luni ale acestui an, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (3,95%), urmata de sanatate si asistenta sociala (3,02%), respectiv de activitati de spectacole, culturale si recreative (2,62%).

Sectorul bugetar a insumat putin peste 36% din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 10.400 locuri vacante se regasesc in administratia publica, 9.900 locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2.300 locuri vacante in invatamant.

Cele mai mici valori atat ale ratei cat si a numarului locurilor de munca vacante s-au regasit in industria extractiva (0,15%, respectiv 100 locuri vacante).

Prin comparatie cu trimestrul patru din 2016, cele mai semnificative cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in intermedieri financiare si asigurari (+0,54 puncte procentuale), constructii (+0,27 puncte procentuale), respectiv alte activitati de servicii (+0,26 puncte procentuale). Numarul locurilor de munca vacante a urcat in industria prelucratoare (1.300 locuri vacante), urmata de constructii (1.000 locuri vacante) si de intermedieri financiare si asigurari (500 locuri vacante).

S-au constatat diminuari mai importante ale ratei locurilor de munca vacante in hoteluri si restaurante (-0,27 puncte procentuale), respectiv in industria extractiva (-0,26 puncte procentuale). Numarul locurilor de munca vacante a scazut in activitatile de constructii (—700 locuri vacante), respectiv in cele de comert (—600 locuri vacante).

In randul ocupatiilor de membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori — grupa majora 1 si de lucratori in domeniul serviciilor — grupa majora 5 (-0,11 puncte procentuale fiecare in parte) s-au observat cele mai relevante scaderi ale ratei locurilor de munca vacante, aceasta din urma grupa majora cunoscand si cea mai importanta diminuare a numarului locurilor de munca vacante (—600 locuri vacante).

Scaderi importante atat ale ratei cat si ale numarului locurilor de munca vacante au fost pentru ocupatiile de muncitori necalificati — grupa majora 9 (-0,09 puncte procentuale, respectiv — 300 locuri vacante), respectiv de membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori — grupa majora 1 (-0,06 puncte procentuale, respectiv — 100 locuri vacante).


Sursa: INS


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca vacante

Data aparitiei: 18 Mai 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Zeci de mii de locuri de munca vacante in intreaga tara Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]