Romanii vor putea cumpara vechime in munca pana la sfarsitul lui 2017

cumparare vechime in muncavechime in munca 2017legea 186/2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
Ministerul Muncii a propus propune extinderea perioadei de cumparare a vechimii in munca pana la 31 decembrie 2017, potrivit unei ordonante de urgenta, pentru a veni in ajutorul celor care nu au acumulat suficienti ani pentru a primi pensie de la stat.

In acest context, Executivul a decis prelungirea termenului pana la finalul lui 2017, conform unui proiect de OUG, adoptat in data de 20 aprilie, anul curent.

Pentru a produce efecte, acesta trebuie doar sa apara in Monitorul Oficial.

Asadar, cei care nu si-au completat stagiul de cotizare mai au o sansa, termenul de 27 aprilie 2017 prelungindu-se pana la finalul anului.

OUG pentru modificarea Legii nr. 186/2016 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii:"Legea nr. 186/2016 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 842 din 24.10.2016 se modifica dupa cum urmeaza: Alineatul (1) al articolului 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Art. 2 - (1) Persoanele interesate prevazute la art. 1 alin. (1) incheie un contract de asigurare sociala, pana la data de 31 decembrie 2017, potrivit modelului prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta lege. Alineatul (1) al articolului 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Art. 6 - (1) Plata contributiei de asigurari sociale se efectueaza intr-o singura transa sau esalonat, in transe lunare, pana la data de 31.12.2017."


In acest fel, persoanele care vor sa plateasca contributiile de asigurari sociale, o pot face intr-o singura transa sau esalonat, pana la data de 31 decembrie 2017.  

Romanii au dorit prelungirea termenului de cumparare a vechimii in munca

Cetatenii romani din tara si strainatate au solicitat ca termenul de incheiere a asigurarilor la sistemul public de pensii sa fie prelungit, a precizat Ministerul Muncii.

Au fost incheiate 11.152 de contracte de asigurare sociala, pentru care s-au achitat contributii de asigurari sociale in valoare totala de 59.051.082 lei, pana la data de 10 martie 2017, conform evidentelor Casei Nationale de Pensii Publice.

 Ce trebuie sa stii despre cumpararea vechimii in munca:
 
 - toate persoanele care nu au iesit inca la pensie si care au perioade in care nu au beneficiat de nicio asigurare in sistemul de pensii si care se incadreaza in intervalul de timp cuprins intre data incheierii contractului de asigurare sociala si ultimii 5 ani anteriori acestei date. Astfel, persoanele aflate in aceasta situata pot plati retroactiv contribuita la pensii...citeste mai multe detalii aici >>>




NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cumparare vechime in muncavechime in munca 2017legea 186/2016

Data aparitiei: 21 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romanii vor putea cumpara vechime in munca pana la sfarsitul lui 2017 Nota: 3.87 din 5 - 15 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]