Cand va ajunge in Parlament proiectul legii salarizarii unitare

legea salarizarii unitaremajorari salariale profesorimajorari salariale medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiectul legii salarizarii unitare ar putea sa ajunga in Parlament la inceputul anului viitor, iar ministrul Muncii colaboreaza cu sindicatele pentru a finaliza calculele care vizeaza acest proiect de act normativ.
 


 
 
Aceasta declaratie a fost facuta de premierul Dacian Ciolos, care a mai mentionat ca trebuie finalizata baza de date in care vor fi introduse toate informatiile: "Cand am inceput in primavara sa lucram la legea asta a salarizarii unitare si am folosit diferite modele de calcul, ne-am dat seama ca modelele de calcul nu valoreaza nimic daca nu ne putem raporta la o baza de date a realitatii din teren, si am inceput sa constituim baza aceea de date. Si ne-am dat seama ca (...) sistemul informatic in care trebuiau introduse toate aceste date la Ministerul Muncii era controlat de o firma privata, care primise bani de la stat ca sa creeze baza asta de date. (...) Pe masura ce avansam in baza de date cu colectarea tuturor salariilor in plata, vom putea sa punem pe masa Guvernului si apoi a Parlamentului si o lege a salarizarii unitare care sa fie realista".

 
 
 
Premierul a mai declarat si ca trebuie sa se tina cont si de mobilizarea resurselor:

 
 
"Sunt doua chestiuni principale (...) cea legata de baza de date pentru a sti realitatea din teren si pentru a vedea o anumita metoda de calcul al salariilor, ce impact are concret asupra fiecarui salariu, si in al doilea rand sa gasim cea mai buna modalitate, in functie si de evolutia bugetara, ca sa putem mobiliza cat mai multe resurse posibile din cele necesare pentru ca in urmatorii 4 — 5 ani (...) Chiar i-am cerut ministrului, daca tot lucreaza la sistemul asta informatic, sa incercam sa punem la punct o aplicatie, care (...) sa permita oricui, introducand-si anumite date legat de salariul pe care il are, de unde lucreaza, (...) sa vada cum va evolua salariul lui", a mai mentionat Dacian Ciolos, conform Agerpres.
 

 

 
Dupa ce in urma cu cateva saptamani comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017 si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, specialistii avertizeaza ca impactul bugetar al acestor decizii va fi unul foarte mare.



 
 
Anca Dragu, ministrul Finantelor avertizeaza ca Romania risca un deficit excesiv: Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem, citeste mai multe aici.


 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii unitaremajorari salariale profesorimajorari salariale medici

Data aparitiei: 18 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cand va ajunge in Parlament proiectul legii salarizarii unitare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]