Romanii se intorc in tara, dar isi pastreaza locurile de munca din strainatate

program redus muncalocuri de muncaangajati romani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
S-a creat un nou curent pe piata muncii din Romania, in contextul in care nu putini sunt romanii care se intorc in tara, reusind sa-si pastreze joburile bine platite, la companiile din afara.


Romanii locuiesc in tara, in timp ce lucreaza la companiile din exterior


Acest trend a fost sesizat din ce in ce mai des in Iasi, unde multi romani, care au peste 45 - 50 de ani, au ales sa se intoarca din Canada in Romania, totodata pastrandu-si jobul de acolo, relateaza Mediafax.

 "Acum vedem un soi de miscare inversa, de reflux. Avem exemple ale unor oameni din Canada care au peste 45 - 50 de ani si un copil adolescent si care se intorc in Romania, in Iasi, pastrandu-si jobul bine platit in compania-mama, cea globala. Nu conteaza locul de unde isi conduce echipa. Oamenii se intorc langa prieteni, langa locurile unde au crescut. Vin aici cu ganduri mari, nu se lasa invinsi de birocratie, sunt mai pozitivi decat noi, a spus Dan Zaharia, senior consultant, la o companie care se ocupa cu inchirierea cladirilor de birouri.


Astfel, acestia au inceput sa inchirieze cladiri de birouri, reusind sa locuiasca in continuare in Romania. Datorita evolutiei tehnologice, oamenii de afaceri isi pot conduce echipele din orice colt al lumii, asa ca si companiile globale au inceput sa fie de acord cu acest mod de a lucra, de la distanta.


"In Iasi incep sa se construiasca cladiri de birouri de la zero, piata este efervescenta, dar cred ca nu se construiesc suficiente cladiri pe cat ar fi nevoie. Acum sunt 180.000 de metri patrati de birouri in Iasi, iar in constructie pentru anul acesta sunt alti 10.000. De obicei, se ia in calcul regula 1 metru patrat de birouri per capita. in orase precum Varsovia, de exemplu, sunt 2 metri patrati/capita", spune Zaharia.


Programul de munca de 6 ore


Tot mai multi oameni se plang de programul de munca, asa ca exista multe initiative de a incuraja angajatii si se doreste eficientizarea orelor destinate muncii.
 Suedia este cel mai bun exemplu in acest sens, fiind tara europeana care a trecut la programul de 6 ore de munca pe zi, dupa ce au experimentat efectele, de-a lungul unui an. Acestea au fost imbucuratoare, randamentul oamenilor a crescut, angajatii fiind mult mai entuziasmati de joburile lor.

Desigur, exista multe tari care aspira la acest tip de schimbare si ramane de vazut cand Romania va trece la un astfel de program de munca redus.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
program redus muncalocuri de muncaangajati romani

Data aparitiei: 03 Octombrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romanii se intorc in tara, dar isi pastreaza locurile de munca din strainatate Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]