Caz practic rezolvat de specialist. Agentul de munca temporara si contractele de munca succesive

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
26 Mai 2015
26 Mai 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Agentul de munca temporara si contractele de munca succesive
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe adresa redactiei PortalCodulMuncii.ro a sosit urmatoarea dilema:

"O persoana cu contract de munca temporara lucreaza 36 luni (termenul maxim al unei misiuni). Misiunea sa se incheie (si contractul inceteaza) la data de 30.06.2015. Pe 01.07.2015 poate fi angajat pentru o noua misiune (cu un nou contract de munca temporara)?"

Iata raspunsul specialistilor:

 Potrivit art.90 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, misiunea de munca temporara se stabileste pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni.

Durata misiunii de munca temporara poate fi prelungita pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, nu poate conduce la depasirea unei perioade de 36 de luni.

Conditiile in care durata unei misiuni de munca temporara poate fi prelungita sunt prevazute in contractul de munca temporara sau pot face obiectul unui act aditional la acest contract.

De asemenea, potrivit art. 94 si 95, contractul de munca temporara este un contract individual de munca ce se incheie in scris intre agentul de munca temporara si salariatul temporar, pe durata unei misiuni.

Contractul de munca temporara se poate incheia si pentru mai multe misiuni, cu respectarea termenului prevazut la art. 90 alin. (2).

Agentul de munca temporara poate incheia cu salariatul temporar un contract de munca pe durata nedeterminata, situatie in care in perioada dintre doua misiuni salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara.

In acest caz, pentru fiecare noua misiune, intre parti se incheie un contract de munca temporara, in care vor fi precizate toate elementele prevazute la art. 94 alin. (2).

Astfel, contractul de munca temporara, din punct de vedere a naturii lui juridice, apreciem ca este un contract individual de munca pe durata determinata, dar de tip special, deoarece salariatul presteaza munca in beneficiul unui tert (utilizatorul) si nu al celui care l-a angajat, respectiv agentul de munca temporara.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, in speta dvs., apreciem ca dupa expirarea contractului de munca temporara de 36 de luni, agentul de munca temporara mai poate incheia cu salariatul respectiv numai un contract individual de munca pe perioada nedeterminata.  

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


     

     

    Atentie!

    Descarcati raportul GRATUIT

    "Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
    Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


     
    Descarcati raportul GRATUIT
    “Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

    exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


     
    NOU in CODUL MUNCII
    Descarcati raportul
    GRATUIT
    "Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
    [x]