Ordonanta de urgenta: familiile care beneficiaza de alocatie pentru sustinere o vor primi chiar daca nu si-au platit taxele

Isabela Alexe
Isabela Alexe
29 Iunie 2016
29 Iunie 2016
Isabela Alexe
Isabela Alexe
alocatie sustinere familieordonanta de urgenta guvernvenit minim de incluziuneajutor social
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul anunta adoptarea unei ordonante de urgenta prin care alocatia pentru sustinere familiei nu va mai fi conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile pe care le detin in proprietate.

Alocatia pentru sustinerea familiei reprezinta o forma de sprijin pentru familiile cu venituri mai mici de 530 de lei per membru de familie, care au in crestere si ingrijire copii cu varsta de pana la 18 ani.

Aceasta forma de ajutor social se acorda in baza Legii nr. 277/2010, iar valoarea sumei acordate fiecarei familii in parte se stabileste in functie de 3 criterii:

- tipul familiei: monoparentala sau biparentala
- numarul de copii aflati in ingrijire
- nivelul veniturilor per membru de familie

Pana la momentul actual, pentru a putea beneficia de alocatia de sustinere, familiile vulnerabile aveau obligatia de a achita taxele si impozitele locale pana la data de 31 martie a fiecarui an.
 
In cazul in care plata taxelor nu era efectuata pana la aceasta data, plata alocatiei era suspendata.
In consecinta, in perioada aprilie-iunie 2016, alocatia pentru sustinere a fost suspendata in cazul a peste 3000 de familii vulnerabile.

Asadar, Guvernul a decis sa tina cont de faptul ca aceste familii sunt expuse riscului de excluziune sociala, solutia fiind ca plata acestui tip de alocatie sa nu mai fie conditionata de achitarea taxelor si impozitelor locale.

Concret, odata ce ordonanta de urgenta va intra in vigoare, familiile vulnerabile vor primi alocatie pentru sustinere, chiar daca nu si-au platit taxele si impozitele.

In ceea ce priveste familiile pentru care plata a fost suspendata, platile vor fi reluate din oficiu, inclusiv pentru perioada in care au fost suspendate, se arata in comunicatul emis de Executiv.

Prin masurile adoptate anterior in Parlament, a fost legiferata aceeasi eliminare a conditionarii achitarii taxelor, pentru venitul minim garantat si indemnizatia pentru cresterea copilului.

Va reamintim ca incepand cu 2018, urmeaza sa fie implementat venitul minim de incluziune, care va reuni venitul minim garant, alocatiile pentru sustinerea familiilor cu venituri reduse si ajutoarele pentru incalzire.

Sursa: mmuncii.ro


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]