Doriti sa dati concediu fara plata pe perioada de iarna pentru salariati? Iata cum procedati!

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
26 Noiembrie 2014
26 Noiembrie 2014
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
concediu fara plataconcediu fara plata pe perioada de iarnaconcediu fara plata pentru toti angajatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


"Pe perioada de iarna, dorim sa acordam concediu fara plata pentru 85% dintre salariatii nostri. Suntem o societate de constructii si aceasta decizie vine la cererea salariatilor. Dorim sa stim cum se procedeaza si care este perioada maxima de concediu fara plata de care poate beneficia un salariat. Mai mult, dorim sa stim daca vom suspenda contractele de munca in aceasta perioada."


Din start amintim: Concediul fara plata poate fi acordat pentru interese personale, pe durate stabilite prin acordul partilor.

Asadar, concediul fara plata se acorda astfel cum acesta a fost negociat de parti in contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, DOAR CU ACORDUL PARTILOR.

In mod evident, nici salariatul nu poate intra in concediu fara plata daca angajatorul nu este de acord si nici angajatorul nu poate trimite salariatul in concediu fara plata daca salariatul nu este de acord.

Desi nu exista o legislatie specifica pentru suspendarea CIM pentru concediu fara plata, incepand cu data de 01 august 2011 perioada si cauzele de suspendare ale contractului individual de munca se vor inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Astfel, incepand cu data de 01 august 2011, perioadele in care salariatii beneficiaza de concedii fara plata acordate in baza art. 54 din Codul muncii, precum si orice alta cauza de suspendare, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale, se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL).

Asadar, avand in vedere acordarea concediului fara plata la cererea salariatului, angajatorul emite o decizie de suspendare CIM pentru perioada de 3 luni (perioada fie negociata in contractul colectiv de munca aplicabil fie reglementata prin regulamentul intern), astfel cum reiese din cererea salariatului. Suspendarea contractului de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) anterior implinirii termenului de 20 de zile de la prima zi de suspendare iar incetarea suspendarii anterior primei zile de lucru dupa expirarea perioadei concediului fara plata.

Raspuns furnizat de specialistii PortalCodulMuncii.ro





 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]