Propunerea legislativa care va schimba TOTAL regulile colaborarii cu ZILIERII!

legea zilierilorcate zile pot lucra zilieriizilieri in agricultura
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Pe site-ul Senatului a fost publicata propunerea legislativa pentru completarea art. 4 din Legea nr. 52/ 2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.

Zilierii care lucreaza in agricultura ar putea avea activitate cumulata de cel putin 6 luni intr-un an calendaristic.

Initiatorii acestei propuneri legislative sunt: Tomoiaga Stefan-Liviu - senator PNL; Ciobanu Liliana - deputat PP-DD; Dragomir Maria - deputat PP-DD; Ghiveciu Marian - deputat PSD; Iliuta Vasile - deputat PD-L; Melinte Ion - deputat PSD; Sapunaru Nini - deputat PNL; Teju Sorin - deputat PNL.

In acest moment, propunerea legislativa care ar putea modifica modul in care se exercita activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri este inregistrata la Senat pentru dezbatere.

Redam un fragment din forma initiatorului:

"Articol unic. - La articolul 4 din Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 276 din 20 aprilie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (4/1) cu urmatorul cuprins:

"(4/1) Fac exceptie de la prevederile alin. (4) activitatile din agricultura unde perioada nu poate fi mai mare de 6 luni cumulate intr-un an calendaristic."

In cadrul documentului cu expunerea de motive se arata ca "activitatea in agricultura este diversificata si anume: zootehnie, culturi de camp, culturi horticole, prelucrare de seminte, lucrari de fertilizare si ingrijire, depozitare sau insilozare, lucrari de irigatii si desecari etc., necesitant munca cu zilierii cel putin 6 luni intr-un an."

Nu uitati! Munca necalificata cu caracter ocazional se poate presta in urmatoarele domenii prevazute in Clasificarea activitatilor din economia nationala, actualizata:

a) agricultura, vanatoare si servicii anexe, cu exceptia crescatorilor de animale in sistem semiliber, traditional si transhumanta - diviziunea 01;
b) silvicultura, cu exceptia exploatari forestiere - diviziunea 02;
c) pescuit si acvacultura - diviziunea 03;
d) colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase - clasa 3821 si 3811;
e) recuperarea materialelor - grupa 383;
f) comert cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii - grupa 462;
g) activitati de organizare a expozitiilor, targurilor si congreselor-grupa 823;
h) publicitate - grupa 731;
i) activitati de interpretare artistica - spectacole - clasa 9001, activitati suport pentru interpretarea artistica-spectacole - clasa 9002 si activitati de gestionare a salilor de spectacole - clasa 9004;
j) activitati de cercetare-dezvoltare in stiinte sociale si umaniste - clasa 7220 (sapaturi arheologice);
k) activitati desfasurate in sere, spatii verzi, parcuri si gradini zoologice - cod 0141.

Sursa: www.senat.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea zilierilorcate zile pot lucra zilieriizilieri in agricultura

Data aparitiei: 17 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Propunerea legislativa care va schimba TOTAL regulile colaborarii cu ZILIERII! Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]