Indemnizatia pentru trecerea temporara in alt loc de munca si indemnizatia pentru reducerea timpului de munca

10 Noiembrie 2008
10 Noiembrie 2008
asigurarea pentru accidente si boli profesionaleprestatiiindemnizatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 10.11.2008 - Gabriela Chirazof

Indemnizatia pentru trecerea temporara in alt loc de munca si indemnizatia pentru reducerea timpului de munca fac parte din categoria prestatiilor si serviciilor la care au dreptul asiguratii sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

Asiguratii care, datorita unei boli profesionale sau unui accident de munca, nu isi mai pot desfasura activitatea la locul de munca anterior manifestarii riscului asigurat pot trece temporar in alt loc de munca situatie in care pot beneficia de indemnizatie pentru trecerea temporara in alt loc de munca.

Aceasta indemnizatia se acorda in conditiile in care venitul salarial brut lunar realizat de asigurat la noul loc de munca este inferior mediei veniturilor sale lunare din ultimele 6 luni, calculate de la momentul depistarii afectiunii.

Asiguratii au dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale a timpului de munca, situatie in care pot beneficia de indemnizatia pentru reducerea timpului de munca.

Indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru se acorda asiguratilor care nu mai pot realiza durata normala de munca ca urmare a unor afectiuni cauzate de accidente de munca sau boli profesionale.



Indemnizatiile pentru trecerea temporara in alt loc de munca si pentru reducerea timpului de lucru cu o patrime din durata normala se acorda la propunerea medicului curant, cu avizul medicului asiguratorului.

Asiguratii pot beneficia de aceste indemnizatii numai pentru cel mult 90 de zile intr-un an calendaristic, in una sau mai multe etape.

Cuantumul lunar al indemnizatiilor este egal cu diferenta dintre media veniturilor salariale din ultimele 6 luni si venitul salarial brut realizat de asigurat la noul loc de munca sau prin reducerea timpului normal de munca, fara a se depasi 25% din baza de calcul.
_____________________________________________
CAS, CASS, concedii medicale, somaj, pensii ...
acum aveti toate raspunsurile la indemana! Click aici.
_____________________________________________



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]