In 2021 aveti de gestionat nenumarate aspecte dificile care privesc salarizarea, iar orice greseala inseamna amenzi semnificative. Ce trebuie sa stiti despre
salarizare in 2021? Ce modificari au aparut, la ce aspecte trebuie sa fiti deosebit de atent? Care sunt cele mai frecvente erori de interpretare a noilor prevederi legislative?
Aflati raspunsurile dintr-un ghid practic de ultima ora – Caietul webinarului de Salarizare 2021 – o lucrare exceptionala, foarte bine structurata, in cadrul careia reputatul specialist Luminita Obaciu analizeaza impecabil contextul legislativ actual din perspectiva salarizarii, oferind solutii si recomandari de importanta vitala.
El este disponibil atat in format stick USB, cat si online, in platforma www.rsonline.ro si il puteti consulta imediat dupa ce achitati contravaloarea sa. Veti primi rapid pe e-mail datele de logare (username si parola), iar apoi ghidul va fi permenent la dispozitia dvs., 24 de ore din 24!
Noutatile legislative cu impact asupra salarizarii in 2021!
Sunt cca 10 acte normative noi care afecteaza salarizarea in acest an.
Dna Luminita Obaciu le analizeaza strict din punctul dvs. de vedere, pune accent pe obligatiile noi care apar si, pastrand aceasta perspectiva, va arata concret ce aveti de facut. Temele abordate in lucrarea dansei sunt esentiale pentru orice angajator:
1 Implicatiile majorarii salariului minim brut pe economie
2 Gestionarea concediilor medicale
3 Inregistrarile in Revisal
4 Facilitati fiscale si masuri de protectie sociala in contextul coronavirus
De exemplu,
Caietul webinarului de Salarizare 2021 contine o sectiune ampla dedicata Legii nr. 296/2020 si modificarilor aduse de aceasta in ceea ce priveste regimul fiscal al unor cheltuieli:
• sumele achitate de angajator pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie (crese si gradinite acreditate), precum si regimul acordarii tichetelor de cresa;
• avantajele sub forma utilizarii in scop personal a vehiculelor care nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, aflate in proprietatea sau folosinta persoanelor juridice ce aplica regimul de impozitare al microintreprinderilor sau impozitul specific unor activitati;
• costurile cu testarea epidemiologica si/sau vaccinarea angajatilor;
• ajutoarele pentru adoptie;
• contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator;
• avantajele in bani si/sau in natura primite de la terti ca urmare a prevederilor contractului individual de munca, a unui raport de serviciu, act de detasare sau a unui statut special ori a unei relatii contractuale intre parti.
Atentie!
Facilitatile fiscale din domeniul constructiilor referitoare la contributiile sociale se extind si pentru persoanele care realizeaza venituri asimilate salariilor in baza altor contracte decat contractul individual de munca (de exemplu, in baza contractului de mandat/de administrator).
Aspecte pe care trebuie sa le stapaniti foarte bine in 2021!
(explicatii complete gasiti in Caietul webinarului de Salarizare 2021)
- Implicatiile cresterii salariului minim brut pe economie
- Limita maxima recuperare pagupa prin acordul partilor
- Limita retineri pentru venituri sub nivelul salariului minim pe economie
- Plafon maxim baza indemnizatii concedii medicale reglementate de OUG 158/2005
- Venit minim zilieri
- Limita maxima vouchere de vacanta
- Plafon contributie sanatate,CAS pentru PFA, drepturi autor, alte venituri
- Varsaminte persoane cu handicap neincadrate
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Varsta de pensionare. Data incetare CIMIntrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediu de odihna in functie de vechimeIntrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal (in zile lucratoare) pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor <<