In situatia in care in cadrul unei societati exista un departament QHSE in cadrul caruia functioneaza si serviciul intern de prevenire, conducatorul serviciului intern raporteaza la directorul departamentului QHSE sau la Directorul General?
Tinem cont de prevederile art. 24 alin (1) din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.
In consecinta, conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa raporteze direct angajatorului.
Nu uitati! Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta. Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior.
Serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa aiba la dispozitie resursele materiale si umane necesare pentru indeplinirea activitatilor de prevenire si protectie desfasurate in intreprindere.
Angajatorul va consemna in regulamentul intern sau in regulamentul de organizare si functionare activitatile de prevenire si protectie pentru efectuarea carora serviciul intern de prevenire si protectie are capacitate si mijloace adecvate.
sursa: PortalSSM.ro