SSM: Cum se realizeaza raportarea conducatorului serviciului intern de prevenire?

serviciu intern de prevenireserviciu de prevenireprevenire ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In situatia in care in cadrul unei societati exista un departament QHSE in cadrul caruia functioneaza si serviciul intern de prevenire, conducatorul serviciului intern raporteaza la directorul departamentului QHSE sau la Directorul General?

Tinem cont de prevederile art. 24 alin (1) din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta.

In consecinta, conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa raporteze direct angajatorului.

Nu uitati! Serviciul intern de prevenire si protectie se organizeaza in subordinea directa a angajatorului ca o structura distincta. Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.

Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior.

Serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa aiba la dispozitie resursele materiale si umane necesare pentru indeplinirea activitatilor de prevenire si protectie desfasurate in intreprindere.


Angajatorul va consemna in regulamentul intern sau in regulamentul de organizare si functionare activitatile de prevenire si protectie pentru efectuarea carora serviciul intern de prevenire si protectie are capacitate si mijloace adecvate.

sursa: PortalSSM.ro



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
serviciu intern de prevenireserviciu de prevenireprevenire ssm

Data aparitiei: 20 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: Cum se realizeaza raportarea conducatorului serviciului intern de prevenire? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]