Regimul tichetelor de masa pentru personalul bugetar

23 Aprilie 2014
23 Aprilie 2014
tichete de masatichete de masa bugetari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In randurile urmatoare vom stabili temeiul legal in baza caruia, personalul bugetar nu poate beneficia de tichete de masa.

In primul rand, vom tine cont de prevederile art. 5 alin. (1) din OG 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare.

Astfel, in anul 2014, institutiile si autoritatile publice centrale si locale, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si unitatilor prevazute la art. 93 alin. (11) din Legea 95/2006
privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora.

Asadar, prevederile din Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile aduse prin Legea 291/2013 sunt incidente acelor categorii de personal bugetar care are dreptul, potrivit legislatiei, sa primeasca astfel de tichete de masa.

Analizand textele de lege mentionate, apreciem ca functionarii publici si personalul contractual din cadrul institutiilor publice centrale si locale, altele decat cele exceptate in mod expres in cuprinsul art. 5 din OG 29/2013, nu pot beneficia de tichete de masa in cursul anului 2014.


Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]