Bonuri de masa in numerar sau sub forma de tichete? Angajatorul va decide. Se va reintroduce masura salariului minim diferentiat?

tichete de masa numerarbonuri de masa sub forma de bani
Bonuri de masa in numerar sau sub forma de tichete? Angajatorul va decide. Se va reintroduce masura salariului minim diferentiat?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile masuri fiscale par sa creeze discuti printre angajatori, iar cea referitoare la obligativitatea de a oferi bonuri de masa in numerar se pare ca nu va intra in vigoare, asa cum se vehicula cu cateva zile in urma.
 
Concret, angajatorul va putea decide daca va da tichete de masa in forma de pana acum sau va acorda salariatilor numerar, conform declaratiilor oferite miercuri (20.09.2023) de catre ministrul Finantelor, Marcel Bolos, la Palatul Victoria, relateaza Agerpres.
 
Intrebat daca tichetele de masa vor fi platite pe carduri restrictionate ca pana acum sau vor fi bani cash, ministrul a raspuns: "Am lasat la latitudinea angajatorului sa decida daca va da banii pe tichet, cum spunem noi, sau ii va da in numerar, va plati oamenilor in numerar. Aceasta este decizia angajatorului cu privire la felul in care va da oamenilor indemnizatia de hrana".
 
Intrebat daca s-ar mai putea vorbi de la 1 ianuarie de reducerea taxarii pe munca sau de majorarea pensiilor, ministrul Marcel Bolos a declarat: "Deocamdata suntem in aceasta situatie de dificultate si situatie pe care o avem cu sustenabilitatea financiara a Romaniei. Nu cred ca putem sa punem asa devreme in discutie un astfel de subiect. Obiectivul pe care l-a anuntat domnul prim-ministru acesta este, dar trebuie, prudent, sa il avem in vedere si sa vedem cum evolueaza planul de masuri si mai ales impactul pe care il are planul de masuri asupra echilibrului macroeconomic."
 

Salariul minim diferentiat, in functie de studii

 
Ministrul a fost intrebat si "Daca putem vorbi de la 1 ianuarie de salariu minim diferentiat in functie de domeniul in care activeaza salariatul minim in functie de studii, cum aveam inainte? Cumva o sa mergeti pe aceasta idee de salariu minim diferentiat, pentru ca, cumva, am ajunge punctul in care am putea oferi salarii minime in functie de cat ar putea sa produca acel om?"
 
"In Consiliul National Tripartid de astazi (n.n. 20 septembrie) s-a stabilit ca, saptamana viitoare, Guvernul Romaniei, cu membrii Consiliului, se vor intalni pe problema salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Cum ar fi corect? Acum e limpede ca un salariu unic pe diferite domenii de activitate, cu diferit specific al activitatii, nu cred ca este unul foarte oportun. Haideti sa vedem ce se va decide saptamana viitoare. Fiecare domeniu de activitate are particularitatile lui si in general domeniile unde se foloseste creatia si mintea, acolo exista si valoare adaugata mare si o sa vedem cum se va decide in final in Consiliu. (...) Abordarea diferentiata, daca ma intrebati pe mine, in nume personal, da, abordarea diferentiata in functie de specificul activitatilor, dar e un consiliu care decide in final."
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de masa numerarbonuri de masa sub forma de bani

Data aparitiei: 21 Septembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Bonuri de masa in numerar sau sub forma de tichete? Angajatorul va decide. Se va reintroduce masura salariului minim diferentiat? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]