Putem transfera o persoana cu CIM de pe o societate pe alta in perioada concediului de lauzie?

05 Martie 2014
05 Martie 2014
concediu de lauzieconcediu de sarcinaconcedii lauzie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In primul rand, tinem cont de faptul ca reglementarea concediului pentru sarcina si lauzie se efectueaza prin  OUG 158/2005
privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 24. alin. (1) din acest act normativ, concediul pentru sarcina se acorda pentru 63 de zile inainte de nastere. Concediul pentru lauzie se acorda pentru 63 de zile dupa nastere.

Reamintim: Concediile pentru sarcina si lauzie se acorda pentru 126 de zile calendaristice, perioada in care salariatele beneficiaza de concediu si indemnizatie de maternitate.

Pentru a intra in concediu de maternitate, vom suspenda CIM conform art. 50 lit. a) din Codul muncii.

Potrivit prevederilor art. 49 alin. (6) din Codul muncii, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 17, alin. (5) din Codul muncii, republicat, prevede faptul ca orice schimbare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Astfel, concludem ca pe durata in care contractul de munca al salariatei este suspendat datorita concediului de maternitate acesta nu se poate modifica prin incheierea unui act aditional la CIM, aceasta modificare putand fi efectuata numai in timpul in care contractul de munca este in executare, deci dupa incetarea suspendarii CIM cand salariata revine la locul de munca.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]