Detalii privind autorizatia de functionare din punctul de vedere SSM

SSMautorizatia de functionare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare:

Daca societatea noastra a primit autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca in anul 2000 (anul infiintarii),iar acum doreste sa se extinda pe acelasi amplasament prin construirea unei noi hale de productie(acelasi domeniu de activitate),este necesara obtinerea unei noi autorizatii de functionare?

Raspuns: Angajatorul are obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati - potrivit art. 13 lit. c) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si comletarile ulterioare.
 
Deoarece societatea dvs. desfasoara activitati de productie, autorizarea functionarii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca trebuie facuta in baza prevederilor din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, respectiv HG. nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si comletarile ulterioare.
 
Angajatorul trebuie sa isi asume responsabilitatea ca pentru activitatile declarate sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Aceasta obligatie este valabila si pentru noile conditii de functionare, respectiv pentru noua hala de productie.
 
Nu in ultimul rând, trebuie sa solicitati reutorizarea functionarii din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, având in vedere faptul ca legea in baza careia ati obtinut autorizatia de functionare in anul 2000 a fost abrogata.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSMautorizatia de functionare

Data aparitiei: 21 Noiembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Detalii privind autorizatia de functionare din punctul de vedere SSM Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fise de postIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu 2 fise de post pentru meseriile:INGINER CHIMIST si DISPECER SISTEME DE MONITORIZARE SI APARATURA DE CONTROL.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Florar decoratorIntrebare: Am rugamintea sa ma ajutati cu o fisa de post pentru ocupatia de florar-decorator.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]