Inteligenta emotionala: asul tau din maneca la angajare

inteligenta emotioanalacoeficient EQemotii negativeloc de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studii recente arata ca persoanele care au o inteligenta emotionala mai mare decat alte persoane reusesc mult mai usor sa se descurce in viata profesionala si sa obtina joburile pe care si le doresc. Astfel, un coeficient crescut de inteligenta emotionala (EQ) poate sta in spatele carierei multor oameni de succes din jurul nostru.

Din fericire, aceasta inteligenta emotionala poate fi antrenata si educata astfel ca EQ-ul poate creste si poate oferi sanse de dezvoltare profesionala oricarei persoane. Astfel, succesul in orice domeniu, chiar daca este vorba de medicina, arhitectura sau marketing, este asigurat nu numai de inteligenta cognitiva, ci si de inteligenta emotionala.

Potrivit specialistilor, inteligenta emotionala (EQ) masoara capacitatea efectiva de reactie a persoanei la diferite situatii si cuantifica astfel gradul in care o persoana foloseste cu succes emotiile personale sau alte altora in relatiile cu ceilalti.

Aceste emotii pot face astfel referire si la cele de la locul de munca. Un caz concret il poate reprezenta situatia in care un astfel de coeficient ridicat de inteligenta emotionala ii poate permite angajatului sa faca fata mult mai bine unei situatii tensionate de la locul de munca prin comparatie cu un angajat care nu va sti sa isi stapaneasca emotiile si sa le foloseasca in avantajul sau, gestionand astfel situatia ca un adevarat profesionist.

Alte aspecte care se remarca legat de inteligenta emotionala constau in abilitatea persoanelor de a-si reprima emotiile negative precum furia, stresul, nervozitatea, lipsa de incredere sau anxietatea si de a le inlocui cu emotii pozitive: empatia, colegialitatea, increderea in sine.

In plus, lipsa acestor emotii va face ca relatiile dintre colegi sa fie rigide si sa nu existe un spirit de ehipa. Inteligenta devine din ce in ce mai importanta si necesara pe masura ce angajatul se afla pe o treapta mai inalta in companie.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inteligenta emotioanalacoeficient EQemotii negativeloc de munca

Data aparitiei: 08 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inteligenta emotionala: asul tau din maneca la angajare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]