Director Resurse Umane: N-as mai cumpara studii salariale in 2010!

02 Martie 2010
02 Martie 2010
resurse umanestudii salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directorii de resurse umane au mai multa incredere in informatiile pe care le primesc de la candidatii care isi cauta in prezent un loc de munca, in conditiile in care in anii precedenti erau nevoiti sa confrunte cifrele legate de salariile anterioare cu cele regasite in studiile facute de firmele de specialitate.

"2009 si 2010 sunt ani atipci, in care nici n-as mai cumpara studii salariale, pentru ca nu-mi aduc mai multa informatie din piata. Imi sunt suficiente informatiile pe care le primesc la interviuri, pe care altadata eram nevoita sa le validez prin studii salariale", sustine Mihaela Matei, director de resurse umane in cadrul unui grup farmaceutic din top zece de pe piata locala, prezenta la un eveniment organizat de firma de training EXEC- EDU, creata de scoala de afaceri ASEBUSS, una din cele mai vechi de pe piata.

Un alt motiv pentru care companiile ezita sa mai achizitioneze studii salariale in aceasta perioada este costul pe care il presupune o astfel de investitie, in conditiile in care bugetele destinate departamentului de HR s-au redus semnificativ in ultimii doi ani. Pretul unui studiu salarial realizat de o companie specializata incepe de la 1.000 de euro si poate ajunge la 3.000- 4.000 de euro, potrivit informatiilor din piata.

coperta consilier"Informatiile pe care le primesc la interviuri sunt destul de relevante, insa in studiile salariale nu se gaseste echivalentul tuturor functiilor din companie, pentru ca avem pozitii foarte specializare si de aceea am renuntat sa le mai cumparam", spune Cosmin Ciobanu, director de resurse umane in cadrul UTI Grup, care produce solutii IT, de securitate, instalatii electrice si sisteme militare si care are 5.400 de angajati in cele 13 companii. El a precizat ca functiile din studiile salariale corespund pentru zona de management sau contabilitate, insa in departamentul de operatiuni exista pozitii care nu sunt cuprinse in statisticile firmelor care fac astfel de cercetari. Ultima data cand compania a cumparat un studiu salarial a fost in urma cu doi sau trei ani.
Sursa: ZF.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]