Vrei un job in strainatate? Vezi ce vrea angajatorul de la tine

salarii netecerinte angajatorrecrutare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oricat de tentant ar suna o slujba in alta tara, pretentiile angajatorilor din strainatate sunt, cel mai adesea, mult mai ridicate decat cele ale angajatorilor din Romania. Cu toate acestea, in aceleasi situatii, salariile sunt pe masura cerintelor.

Asa cum arata ultimele date facute publice in domeniu de catre agentiile de cercetare, aproximativ jumatate dintre agentiile de plasare a fortei de munca in afara tarii se afla in cautarea specialistilor romani, cei mai vizati fiind medicii si inginerii.

Sunt astfel puse la dispozitie peste 5.100 de posturi pentru ingineri si aproximativ 4.600 de locuri de munca pentru cadrele medicale. Un alt numar semnificativ, de 3.600,  este inregistrat in cazul ofertelor de munca pentru persoanele cu experienta in hoteluri si restaurante.

Asa cum declara reprezentanti ai Tjobs, cel mai mare site de recrutare, numarul locurilor de munca pentru specialistii romani cu studii superioare inregistreaza un dublu fata de inceputul lunii iunie. Totalul locurilor de munca pentru romanii cu studii superioare ajunge astfel la aproximativ 26.000 de joburi in afara tarii. Cele mai multe oferte vin din Marea Britanie (7.800),  Australia (5.000), Grecia (2.500) ÅŸi Germania (2.200).
 
In ultimii doi ani, nu mai putin de 325.000 de romani au plecat sa lucreze in strainatate, in topul preferintelor situandu-se Germania, Grecia, Cipru, Marea Britanie si Italia in domenii precum cel al constructiilor, restaurantelor, industrial, ingineriei, al hotelurilor sau in turism. Romania detine in continuare unul dintre cele mai mici salarii minime din Europa, in ciuda cresterilor inregistrate in ultimii ani, acesta fiind de doar 157 euro pe luna. In Slovacia si Cehia salariile nete cele mai mici au valori duble fata de cel in Romania, iar in Polonia salariul minim net este de 350 euro pe luna. Doar Bulgaria se situeaza mai jos de Romania in acest top, cu un salariu minim de 122 euro. La polul opus al salariilor se situeaza Luxemburg care ofera un salariu minim pe luna de peste 1.700 euro.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii netecerinte angajatorrecrutare

Data aparitiei: 05 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vrei un job in strainatate? Vezi ce vrea angajatorul de la tine Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]