Vrei un job in strainatate? Vezi ce vrea angajatorul de la tine

05 Iulie 2011
05 Iulie 2011
salarii netecerinte angajatorrecrutare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oricat de tentant ar suna o slujba in alta tara, pretentiile angajatorilor din strainatate sunt, cel mai adesea, mult mai ridicate decat cele ale angajatorilor din Romania. Cu toate acestea, in aceleasi situatii, salariile sunt pe masura cerintelor.

Asa cum arata ultimele date facute publice in domeniu de catre agentiile de cercetare, aproximativ jumatate dintre agentiile de plasare a fortei de munca in afara tarii se afla in cautarea specialistilor romani, cei mai vizati fiind medicii si inginerii.

Sunt astfel puse la dispozitie peste 5.100 de posturi pentru ingineri si aproximativ 4.600 de locuri de munca pentru cadrele medicale. Un alt numar semnificativ, de 3.600,  este inregistrat in cazul ofertelor de munca pentru persoanele cu experienta in hoteluri si restaurante.

Asa cum declara reprezentanti ai Tjobs, cel mai mare site de recrutare, numarul locurilor de munca pentru specialistii romani cu studii superioare inregistreaza un dublu fata de inceputul lunii iunie. Totalul locurilor de munca pentru romanii cu studii superioare ajunge astfel la aproximativ 26.000 de joburi in afara tarii. Cele mai multe oferte vin din Marea Britanie (7.800),  Australia (5.000), Grecia (2.500) ÅŸi Germania (2.200).
 
In ultimii doi ani, nu mai putin de 325.000 de romani au plecat sa lucreze in strainatate, in topul preferintelor situandu-se Germania, Grecia, Cipru, Marea Britanie si Italia in domenii precum cel al constructiilor, restaurantelor, industrial, ingineriei, al hotelurilor sau in turism. Romania detine in continuare unul dintre cele mai mici salarii minime din Europa, in ciuda cresterilor inregistrate in ultimii ani, acesta fiind de doar 157 euro pe luna. In Slovacia si Cehia salariile nete cele mai mici au valori duble fata de cel in Romania, iar in Polonia salariul minim net este de 350 euro pe luna. Doar Bulgaria se situeaza mai jos de Romania in acest top, cu un salariu minim de 122 euro. La polul opus al salariilor se situeaza Luxemburg care ofera un salariu minim pe luna de peste 1.700 euro.
NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]