Proiectul de lege a PENSIILOR prezentat in coalitie! Cand va intra in vigoare noua lege?

proiectul de lege a pensiilorlegea pensiilor 2024legea pensiilor adoptata
Proiectul de lege a PENSIILOR prezentat in coalitie! Cand va intra in vigoare noua lege?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca, potrivit surselor, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, prezinta marti (n.n. 31.10.2023), in cadrul unei sedinte a coalitiei de guvernare, proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public.
 
Aceste informatii vin de la surse politice, potrivit digi24.ro. Concret, cel mai probabil, proiectul de lege urmeaza sa fie aprobat de Guvern intr-o saptamana, iar ulterior va fi transmis Parlamentului pentru a fi dezbatut si adoptat. 
 
Guvernantii doresc ca noua lege a pensiilor sa fie aprobata pana la finalul lunii noiembrie, iar premierul Marcel Ciolacu a declarat recent ca legea va fi pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2024. 
 
"La 1 ianuarie, pensiile toate se maresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra in vigoare cu 1 ianuarie. Intr-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plata numarul 4, sa incercam sa o finalizam anul acesta, pentru ca erau prea multe jaloane in cererea de plata numarul 4 si sa nu mai patim cum s-a intamplat cu jalonul in cererea de plata numarul 3. Nu numai faptul ca mai avem foarte putine jaloane de indeplinit la cererea de plata numarul 3, am inceput sa inchidem foarte multe din cererea de plata numarul 4. Eu legea nu o pitesc, legea va merge in Parlamentul Romaniei, pentru ca acolo se legifereaza", a afirmat Marcel Ciolacu in cursul zilelor trecute.
 
Premierul a mai adaugat:
 
"Eu cred ca pana la sfarsitul lunii noiembrie o sa trecem noua lege a pensiilor prin Parlament. Pe urma, ea va urma sa fie pusa in aplicare de la 1 ianuarie. In ea sunt prevazute inchiderea anumitor inechitati. O lege a pensiilor nu se poate pune in aplicare instant, trebuie facut noul soft pe baza legii".
 
Va reamintim ca Legea nr. 127/2019 nu a inceput sa produca efecte in 2021, desi era publicata in Monitorul Oficial, asa cum fusese preconizat. Desi trebuia sa se aplice incepand cu 1 septembrie 2021, termenul a fost amanat pentru 1 septembrie 2023, potrivit OUG 8/2021. Dar se pare ca nu va intra in vigoare nici atunci, avand in vedere ca noul termen prevazut de OUG 168/2022, valabila din decembrie 2022, este de 1 ianuarie 2024.
 
Continutul actualei legii a pensiilor LEGEA 263/2010 [VALABILA 2023] | LEGEA PENSIILOR 2023 il puteti regasi AICI.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proiectul de lege a pensiilorlegea pensiilor 2024legea pensiilor adoptata

Data aparitiei: 31 Octombrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiectul de lege a PENSIILOR prezentat in coalitie! Cand va intra in vigoare noua lege? Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]