Costul orar al fortei de munca a CRESCUT cu 14,33%, in primul trimestru din 2023

Ioana Pavel
Ioana Pavel
07 Iunie 2023
07 Iunie 2023
Ioana Pavel
Ioana Pavel
cost orar forta de muncacost orar forta de munca 2023cresteri cost orar forta de munca 2023
Costul orar al fortei de munca a CRESCUT cu 14,33%, in primul trimestru din 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit Institutului National de Statistica (INS) costul orar al fortei de munca in forma ajustata (dupa numarul zilelor lucratoare) a inregistrat o rata de crestere de 14,33% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara din 2022.
 
De asemenea, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a crescut in toate activitatile economice. Cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in industria extractiva (23,06%), constructii (21,84%), respectiv in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (21,43%).
 
Aveti o intrebare legata de timpul de munca? Va garantam ca in aceasta lucrare gasiti instantaneu SOLUTIA!
 
Ghidul practic Totul despre timpul de munca rezolva impecabil aspecte sensibile pe care ITM-ul le verifica INTOTDEAUNA cand vine in control, detalii AICI >>>
 

Cresterile cele mai mici ale costului orar al fortei de munca - in ce domenii?

 
In trimestrul I 2023, comparativ cu trimestrul I 2022, cresterile cele mai mici ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au observat in sanatate si asistenta sociala (3,24%), alte activitati de servicii (5,32%), respectiv in administratie publica (8,47%).
 
Fata de acelasi trimestru din 2022, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forta de munca a crescut in trimestrul I 2023 cu 14,34%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 14,04%.
 
Comparativ cu trimestrul anterior, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a crescut in majoritatea activitatilor economice, in principal ca urmare a aplicarii prevederilor legale.
 

Cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca 

 
Cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (9,86%), constructii (7,81%), respectiv administratie publica (5,7%), observa INS.
 
Cele mai mari scaderi ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) au avut loc in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-10,06%), industria extractiva (-4,50%) si in alte activitati de servicii (-3,09%).
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]