De ce profesorii ar putea sa nu primeasca salariile la timp?

salarii profesoriaplicatie edusal modificarisindicate invatamant edusal
De ce profesorii ar putea sa nu primeasca salariile la timp?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti mai putin bune in ceea ce ii priveste pe profesori, in contextul in care salariile acestora ar putea sa nu fie platite la timp. Despre aceste aspecte avertizeaza Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatia Sindicatelor din Educatie (FSE) "Spiru Haret" care solicita Ministerului Educatiei sa explice de ce kit-ul de actualizare a programului de calcul al salariilor Edusal nu a fost trimis in teritoriu nici pana acum.
 
Concret, cele doua federatii doresc sa stie cine se face vinovat si cum se va proceda:
 
"Este inadmisibil ca pana astazi, 8 februarie, unitatilor de invatamant sa nu li se livreze programul de salarizare. Din informatiile primite, secretarele si contabilele spun ca este putin probabil sa reuseasca sa faca toate calculele pentru ca salariile sa fie platite la timp, pe 14 februarie, asa cum prevede legea. Aceasta deoarece, aproape de fiecare data, prima versiune transmisa avea erori. Nu ne intereseaza ca Ministerul Educatiei a fost in negocieri pentru prelungirea contractului cu firma care livreaza programul, ne intereseaza doar ca angajatii din sistem sa-si ia salariile la timp. Cei mai multi dintre salariati au imprumuturi, facturi de plata si alte cheltuieli, iar aceasta intarziere le creeaza probleme in relatia cu tertii", se mentioneaza intr-un comunicat al celor doua federatii sindicale, citat de Agerpres.
 
Sindicalistii sunt de parere ca este necesar ca Ministerul Educatiei sa dezvolte propriul soft pentru calculul si plata salariilor pentru ca astfel de intarzieri sa fie evitate. In momentul de fata contractul actual nu este facut public, asa ca cei din sindicate vor sa stie cat a platit in ultimii 10 ani Ministerul Educatiei firmei care a realizat si asigura mentenanta Edusal.
 
"In plus, solicitam ca persoanele care se fac responsabile pentru aceasta intarziere sa fie trase la raspundere", subliniaza sindicalistii din Educatie.
 
De asemenea, federatiile sindicale mentioneaza ca nu este prima data cand modificarile aduse aplicatiei EDUSAL sunt trimise cu intarziere sau cu erori de calcul.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii profesoriaplicatie edusal modificarisindicate invatamant edusal

Data aparitiei: 09 Februarie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce profesorii ar putea sa nu primeasca salariile la timp? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]