Ministerul Muncii vine in sprijinul IMM-urilor care si-au pastrat angajatii cu norma intreaga si nu au facut concedieri

sprijin IMMmasuri de sprijin angajatorimuncitori straini
Ministerul Muncii vine in sprijinul IMM-urilor care si-au pastrat angajatii cu norma intreaga si nu au facut concedieri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru antreprenorii romani din cadrul firmelor mici si mijlocii care au decis sa-si pastreze angajatii cu norma intreaga si sa evite cu orice pret concedierile in aceasta perioada de criza.
 
In acest sens, ministrul interimar al Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat ca Guvernul chiar a pregatit o ordonanta de urgenta in acest sens. Concret, se face referire la acele firme care nu au desfiintat locurile de munca in periada pandemiei cauzate de Coronavirus. De asemenea, vor fi sprijinite si acele IMM-uri care au salariati angajati cu norma intreaga si in momentul de fata.
 
"Avem o ordonanta de urgenta pregatita - poate ca daca nu va fi ordonanta de urgenta, in functie de evolutia investirii Guvernului, poate vom apela la Parlament - prin care angajatorii din intreprinderile mici si mijlocii care nu au facut concedieri si care au angajati platiti cu norma intreaga sa beneficieze de asemenea de o masura activa din partea statului, tocmai ca un semnal de recunoastere a efortului facut si de stimulare in continuare a activitatilor", a afirmat Raluca Turcan in cadrul unui eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, citat de Agerpres.
 
Inca nu se cunosc mai multe detalii cu privire la ordonanta mentionata, dar Turcan le-a amintit oamenilor de afaceri romani ca Guvernul ii sustine si in lupta cu criza fortei de munca, in varii domenii. In acest sens, in anul 2022 vor fi primiti nu mai putin de 100.000 de muncitori straini.
 
Ministerul Muncii: 100.000 de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2022
 
Pentru a acoperi deficitul de forta de munca inregistrat in domenii precum cel al constructiilor de cladiri, de drumuri, in restaurante, transporturi rutiere, hoteluri, panificatie etc., Ministerul Muncii a propus, pentru anul 2022, un contingent de 100.000 de lucratori straini nou admisi pe piata.
 
Datele inregistrate Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) arata ca, in perioada ianuarie – august 2021, 264.983 de locuri de munca erau vacante, 50.924 dintre acestea fiind declarate in mod repetat de angajatori din cauza ca nu s-au putut ocupa, informeaza printr-un comunicat de presa institutia citata...mai multe despre muncitorii straini si criza fortei de munca >>>
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sprijin IMMmasuri de sprijin angajatorimuncitori straini

Data aparitiei: 05 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii vine in sprijinul IMM-urilor care si-au pastrat angajatii cu norma intreaga si nu au facut concedieri Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]