Romania, din nou in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

pensii privateautoritatea de supraveghere financiaraoug 93/2012
Romania, din nou in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Romania a fost realeasa ca de membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS), prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), reprezentata de Daniel Armeanu, vicepresedinte Sectorul Sistemului de Pensii Private, pentru inca doi ani, pana la finele lui 2023.
 
"Realegerea in Comitetul Executiv confirma recunoasterea de catre membrii IOPS a interesului si contributiei Romaniei, prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii si bune practici in reglementarea si supravegherea sistemelor de pensii private. Romania, reprezentata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, in calitate de membru al Comitetului Executiv, va fi implicata in consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare si supraveghere a sistemelor de pensii la nivel international", a afirmat Daniel Armeanu, citat de Agerpres.
 
Conform aceleiasi surse, Organizatia Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private este cea mai reprezentativa organizatie internationala in domeniul pensiilor private, are 87 de membri si reuneste autoritati de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdictii din intreaga lume. Mai mult, inclusiv Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si Banca Mondiala participa in calitate de membri asociati la intrunirile IOPS.
 
 
IOPS este un organism international independent, ai carui membri sunt reprezentati de autoritatile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS actioneaza in vederea stabilirii standardelor in ceea ce priveste aspectele legate de supravegherea si reglementare pensiilor, promoveaza cooperarea internationala in domeniul supravegherii pensiilor, ofera un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii si promoveaza, conduce si faciliteaza cercetarea, in cooperare cu organismele internationale relevante.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii privateautoritatea de supraveghere financiaraoug 93/2012

Data aparitiei: 28 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romania, din nou in Comitetul Executiv al Organizatiei Internationale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]