Acordare grant capital de lucru. Ce obligatii are societatea

contracte de munca activecapital grant de lucrucerere de acordare grant 
Acordare grant capital de lucru. Ce obligatii are societatea
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
In luna octombrie 2020 o societate a depus cerere de acordare grant capital de lucru. La cererea respectiva, societatea a depus si raport Revisal unde figurau 35 de contracte active. Conform contract de finantare incheiat, societatea are, printre altele, si doua obligatii:
 
 1. o perioada de 6 luni de mentinere sau suplimentare a locurilor de munca existente la momentul inscrierii
 
 2. sa mentina numarul de salariati inscrisi in cererea de finantare, pe o perioada de cel putin 6 luni de la data acordarii ajutorului de stat;
 
In perioada celor 6 luni, in cadrul societatii au avut loc cateva schimbari si anume: au plecat 2 persoane care au ocupat functia de analist, 3 persoane are au ocupat functia de manager proiect si s-au angajat pe parte de call center 10 persoane. In acest moment in cadrul firmei apar  40 de contracte active (deci mai multe decat a avut la momentul inscrierii). In ce masura sunt indeplinite obligatiile de mai sus?
 
Raspunsul specialistului:
 
 
Obligatia de la pct. 1 este indeplinita daca aceasta se refera strict la numarul de salariati fara a tine cont de functiile existente la momentul inscrierii.
 
 Din modul in care este redactata clauza pare ca se refera la functiile existente la momentul inscrierii intrucat se face mentiune la locurile de munca si nu la numarul de salariati/contracte.
 
 Cea de a doua obligatie pare sa se refere strict la numarul de salariati.
 
 Contractul se interpreteaa urmand regulile de mai jos din Codul civil asa incat nu imi pot forma o parea doar citind aceste obligatii.
 
Art. 1266: Interpretarea dupa vointa concordanta a partilor
 
 (1) Contractele se interpreteaza dupa vointa concordanta a partilor, iar nu dupa sensul literal al termenilor.
 
 (2) La stabilirea vointei concordante se va tine seama, intre altele, de scopul contractului, de negocierile purtate de parti, de practicile statornicite intre acestea si de comportamentul lor ulterior incheierii contractului.
 
 Art. 1267: Interpretarea sistematica
 
Clauzele se interpreteaza unele prin altele, dand fiecareia intelesul ce rezulta din ansamblul contractului.
 
 Art. 1268: Interpretarea clauzelor indoielnice
 
 (1) Clauzele susceptibile de mai multe intelesuri se interpreteaza in sensul ce se potriveste cel mai bine naturii si obiectului contractului.
 
 (2) Clauzele indoielnice se interpreteaza tinand seama, intre altele, de natura contractului, de imprejurarile in care a fost incheiat, de interpretarea data anterior de parti, de sensul atribuit in general clauzelor si expresiilor in domeniu si de uzante.
 
 (3) Clauzele se interpreteaza in sensul in care pot produce efecte, iar nu in acela in care nu ar putea produce niciunul.
 
 (4) Contractul nu cuprinde decat lucrul asupra caruia partile si-au propus a contracta, oricat de generali ar fi termenii folositi.
 
 (5) Clauzele destinate sa exemplifice sau sa inlature orice indoiala asupra aplicarii contractului la un caz particular nu ii restrang aplicarea in alte cazuri care nu au fost expres prevazute.
 
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro>>
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contracte de munca activecapital grant de lucrucerere de acordare grant 

Data aparitiei: 22 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Acordare grant capital de lucru. Ce obligatii are societatea Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]