Peste 100.000 de firma romanesti risca sa fie inchise!

firme romanesti inchisecriza covidpiata muncii
Peste 100.000 de firma romanesti risca sa fie inchise!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ca situatia creata ca urmare a pandemiei Covid-19 a dus la afectarea afacerilor din Romania, nu mai este un secret pentru nimeni. Cu un numar de cazuri alarmant de mare, aflat in continua crestere, multe afaceri romanesti risca sa inchida in viitorul apropiat, confruntandu-se cu una dintre cele mai mari crize a ultimilor 10 ani.
 
Datele prezentate de Registrul Comertului arata ca peste 73.000 de firme au intrat in insolventa doar in 2021, cu 13.000 mai multe decat anul trecut. 
 
Pentru jucatorii care activeaza in comert, lucrurile nu au stat mai bine. Analiza lunii august 2021 arata ca numarul firmelor intrate in insolventa este mai mare cu 7,61% fata de anul precedent. 11.577 de firme din acest sector au fost radiate, cu 33,1% mai multe decat in 2020, iar 5.864 au fost dizolvate, cu 18,7% peste nivelul din august 2020, conform unei analize ZF, cu ajutorul echipei Sierra Quadrant.
 
Nici in constructii situatia nu este mai buna, in contextul in care numarul companiilor radiate a crescut cu 30%, ajungand la 3.926, iar cel al companiilor dizolvate cu 7,16% la 1.826. 
 
"Cresterea fara precedent intr-un termen atat de scurt a costurilor operationale, pe fondul scumpirii carburantilor, energiei electrice, gazelor, transportului, materialelor de productie la care se adauga si deprecierea cursului euro vin sa creeze dificultati majore majoritatii companiilor din Romania, cu efecte directe in scaderea productiei si a vanzarilor", arata analiza Sierra Quadrant, potrivit ZF.
 

Companiile NU mai au fonduri necesare pentru a-si plati facturile

 
Analiza a mai condus la o concluzie neplacuta: durata medie de plata a facturilor a crescut la 145 de zile, fata de 120 zile in 2020. In cadrul unor chestionari realizate de Sierra Quadrant, nu mai putin de 58% dintre companiile romanesti au declarat ca mai au fonduri disponibile numai pentru 1-2 luni.
 
Se estimeaza ca iarna 2021 va fi una dintre cele mai dificile in ceea ce priveste perioada economica traversata de Romania. Scumpirile care se tin lant vor pune bete in roate companiilor, iar multe dintre acestea risca nu sa mai aiba activitate in 2022.
 
„Dincolo de cele peste 70.000 de firme care au pus lacat pe usa pana acum, ne asteptam ca numarul firmelor in dificultate sa creasca cu cel putin 30.000. In cel mai negru scenariu, in care efectele pandemiei COVID se vor afla in prim-plan, nu este exclus ca numarul companiilor care vor dezarma in fata crizei sa depaseasca 150.000 la finele lunii februarie 2022”, arata analiza Sierra Quadrant.
 
 
Va asteptam sa participati, in data de 25 noiembrie, la Seminarul National de Legislatia Muncii: 5 ore dense, cu informatii putin cunoscute si, implicit, foarte valoroase pentru managerii HR, prezentate intr-un stil limpede, alert si foarte la obiect! In vizor se vor afla atat modificarile legislative recente, cat si anumite probleme foarte sensibile de legislatia muncii, care se regasesc constant in atentia inspectorilor ITM, detalii AICI >>>
 
 
 
 
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firme romanesti inchisecriza covidpiata muncii

Data aparitiei: 20 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 100.000 de firma romanesti risca sa fie inchise! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]