Se amana termenul: Declaratia unica de venit poate fi depusa pana la 25 mai

declaratia unicaformularul 230declaratia unica termen 25 mai 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Declaratia unica va putea fi depusa pana la 25 mai 2020. Guvernul a decis saptamana aceasta sa prelungeasca termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa depuna declaratia unica privind impozitul pe venit si contributii sociale. Termenul initial fusese de 15 martie a.c.
 
"S-a aprobat astazi prorogarea termenului pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa isi indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica privind impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenelor de la 15 martie 2020, asa cum este in prezent, pana la 25 mai 2020. Aceasta a fost o cerinta pe care am avut-o de la mai multe ONG- uri, pentru a se asigura ca toata lumea va depune formularele la timp", a spus ministrul de Finante, Florin Citu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, citat de Agerpres.
 
De asemenea, acesta a precizat ca o alta modificare facuta marti de Guvern a fost in ce priveste Ordonanta nr. 6/2019.
 
"Aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv in perioada 1 februarie - 31 martie 2020, am avut o prorogare a a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv 8 februarie - 31 iunie 20202 si am eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel incat aceasta masura de restructurare sa poata beneficia toata lumea, toti cei care aveau restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion de lei si care nu au fost stinse pana la aceasta data", a mentionat ministrul de Finante, potrivit Digi24.ro. 
 
Totodata, Florin Citu a facut referire la modificarea Codului de procedura fiscala si la progresele inregistrare in ce priveste popririle pe cont impuse de ANAF.
 
"S-a facut reglementarea instituirii si ridicarii popririi in mod electronic, astfel incat poprirea sa fie ridicata la indestularea sumei poprite, iar debitorului sa ii fie eliberate conturile cat mai repede. Este o masura pe care am anuntat-o, de care toata lumea in Romania avea nevoie. Stiti foarte bine pana acum cat de complicat era. De fiecare cand se intampla acest lucru, cineva avea o problema, erau conturile poprite si apoi trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada ca ai facut plata catre ANAF. Acesta este un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Ministerul Finantelor Publice si ANAF, urmeaza o updatare a acestei solutii in perioada urmatoare cu sistemul bancar ca sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii", a spus acesta, citat de sursa amintita. 


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicaformularul 230declaratia unica termen 25 mai 2020

Data aparitiei: 30 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Se amana termenul: Declaratia unica de venit poate fi depusa pana la 25 mai Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]