Declaratia unica va putea fi depusa pana la 25 mai 2020. Guvernul a decis saptamana aceasta sa prelungeasca termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa depuna declaratia unica privind impozitul pe venit si contributii sociale. Termenul initial fusese de 15 martie a.c.
"S-a aprobat astazi prorogarea termenului pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa isi indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica privind impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenelor de la 15 martie 2020, asa cum este in prezent, pana la 25 mai 2020. Aceasta a fost o cerinta pe care am avut-o de la mai multe ONG- uri, pentru a se asigura ca toata lumea va depune formularele la timp", a spus ministrul de Finante, Florin Citu, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, citat de Agerpres.
De asemenea, acesta a precizat ca o alta modificare facuta marti de Guvern a fost in ce priveste Ordonanta nr. 6/2019.
"Aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv in perioada 1 februarie - 31 martie 2020, am avut o prorogare a a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv 8 februarie - 31 iunie 20202 si am eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel incat aceasta masura de restructurare sa poata beneficia toata lumea, toti cei care aveau restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion de lei si care nu au fost stinse pana la aceasta data", a mentionat ministrul de Finante, potrivit Digi24.ro.
Totodata, Florin Citu a facut referire la modificarea Codului de procedura fiscala si la progresele inregistrare in ce priveste popririle pe cont impuse de ANAF.
"S-a facut reglementarea instituirii si ridicarii popririi in mod electronic, astfel incat poprirea sa fie ridicata la indestularea sumei poprite, iar debitorului sa ii fie eliberate conturile cat mai repede. Este o masura pe care am anuntat-o, de care toata lumea in Romania avea nevoie. Stiti foarte bine pana acum cat de complicat era. De fiecare cand se intampla acest lucru, cineva avea o problema, erau conturile poprite si apoi trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada ca ai facut plata catre ANAF. Acesta este un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Ministerul Finantelor Publice si ANAF, urmeaza o updatare a acestei solutii in perioada urmatoare cu sistemul bancar ca sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii", a spus acesta, citat de sursa amintita.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Aplicarea facilitatilor in sectorul constructiiIntrebare: O societate desfasoara activitate conform codului CAEN 4120 a Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. In anul 2019 societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 5.083.954 lei, din care cifra de afaceri aferenta constructiilor este de 3.859.577 lei. In acest caz, in anul 2019 cifra de afaceri din constructii este inferioara pragului de 80% din cifra de afaceri (4.067.163 lei). In anul 2020, intrucat in anul precedent societatea nu a indeplinit conditiile, activitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Obligatii privind stabilirea drepturilor salarialeIntrebare: O societate cu obiect de activitate Restaurante 5611, desfasoara activitatea in zile lucratoare si in weekend si salariatii primesc spor de weekend proportional cu perioada lucrata conform CIM. La intocmirea pontajului de catre administratorul restaurantului, exista situatia in care un salariat a efectuat doar 18 zile din numarul de zile lucratoare din luna respectiva, exemplu 21 zile lucratoare in acea luna. Administratorul restaurantului doreste sa plateasca salariu de baza intreg (salariu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<