Obtineti venituri extrasalariale? Depuneti pana la 25 mai Declaratia unica

declaratia unica 25 mai persoane fizicevenituri extrasalariale declaratia unica
Obtineti venituri extrasalariale? Depuneti pana la 25 mai Declaratia unica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In acest an, persoanele fizice trebuie sa depuna pana marti, 25 mai, Declaratia unica aferenta veniturilor realizate in anul 2020 si/sau estimate pentru 2021.
 
Aceasta obligatie vizeaza persoanele fizice care obtin venituri, in principal, extra-salariale si care depun astfel in fiecare an declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale aferente.
 
"Pentru veniturile realizate in anul 2020 si/sau estimate in cursul acestui an, termenul de depunere a fost stabilit la 25 mai 2021, astfel ca cei vizati si-au pregatit sau ar fi trebuit sa isi pregateasca pana in acest moment documentatia necesara intocmirii calculului si completarii declaratiei unice - documentele care atesta veniturile obtinute, dovada platii impozitului in statul sursa (acolo unde este cazul), documentele care atesta stabilirea rezidentei fiscale etc. Si, pentru a evita aglomeratia de ultim moment, contribuabilii ar fi trebuit sa depuna deja acest formular la autoritatile fiscale", arata Radu Derscariu, director, si Diana Mihai, consultant senior, Global Employer Services, Deloitte Romania, intr-un material de opinie transmis Agerpres.
 
Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.
 
ATENTIE! In ce priveste contribuabilii care incep o activitate in cursul anului fiscal sau al celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice, documentul se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.
Ministerul Finantelor anunta, inca de la jumtatea lunii in curs, subliniaza Agerpres, ca Declaratia unica precompletata poate fi descarcata prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV).
 
"Rubricile precompletate contin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit si contributiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021. Sumele sunt completate in functie de datele deja declarate de contribuabil, cum ar fi existenta unui contract de inchiriere, derularea unei activitati independente sau a unei activitati agricole. Descarcarea si transmiterea declaratiei unice se pot realiza prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV - ANAF). Acei contribuabili care nu au depus inca declaratia unica pentru anul 2020 vor primi, incepand de vineri (14 mai, n.r.), declaratia precompletata. Acestia vor fi notificati despre incarcarea sa in SPV, daca au acceptat comunicarea prin e-mail de la ANAF atunci cand se primesc mesaje noi in portal", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante din 14 mai. 
 
Conform sursei citate, documentul transmis are rol orientativ. si nu garanteaza nici corectitudinea sumelor, nici faptul ca toate veniturile sau obligatiile fiscale care trebuie declarate se gasesc deja in forma precompletata a declaratiei unice. Sumele realizate si obligatiile fiscale trebuie verificate si completate de contribuabili in baza datelor efective, cunoscute de acestia.
 
ATENTIE! Neprimirea declaratiei precompletate in contul SPV nu inseamna ca nu exista obligatia depunerii declaratiei unice de catre contribuabil.
 
Pentru descarcarea declaratiei unice precompletate, persoana fizica trebuie sa aiba cont in portalul SPV. Tot in cadrul SPV, se pot gasi si informatii despre veniturile anilor anteriori, impozitate la sursa, precum cele din salarii, din dividende, din dobanzi sau altele.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unica 25 mai persoane fizicevenituri extrasalariale declaratia unica

Data aparitiei: 25 Mai 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Obtineti venituri extrasalariale? Depuneti pana la 25 mai Declaratia unica Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]