Formularul 230 va fi emis din nou pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit. Doua variante, imposibil de folosit

anafformularul 230redirectionare impozit pe venit
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Haosul de la ANAF din aceasta perioada pune pe drumuri nenumarate persoane care incearca sa depuna formularul 230, dar nu reusesc. Mai mult, functionarii ANAF refuza depunerea acestor formulare, pe motiv ca se asteapta o noua versiune. In tot acest timp, oamenii a caror viata depinde de acesti bani asteapta decizia finala privind formularul. 
 
Desi suntem de-abia la inceputul lunii februarie, formularul 230 nu este nici acum in varianta definitivata si care sa poata fi depusa de catre asociatiile si persoanele care doresc sa redirectioneze 3,5% din impozitul pe venit. “Aproape o suta de organizatii non-guvernamentale, cele mai multe infiintate de parintii unor copii cu boli grave, cer Ministerului Finantelor sa transeze rapid aceasta situatie si sa nu-i mai puna pe drumuri", se arata intr-un reportaj recent al Stirilor ProTV
 
Chiar daca formularul ar fi trebuit sa fie gata, in luna ianuarie au fost publicate doua versiuni diferite la o saptamana distanta, insa versiunile nu pot fi depuse doarece institutia pregateste o noua varianta a formularului 230 privind redirectionarea impozitului pe venit. 
 
Adnana Cotolea, Asociatia Rebeca Faith Hope Love, a declarat pentru Stirile ProTV, facand referire la copiii care au nevoie de acesti bani pentru a-si recupera sanatatea si a-si urma tratamentele extrem de scumpe: "Ei isi pierd mersul, vorbitul, ajung sa nu mai manance. Banii astia sunt viata copiilor nostri, pentru foarte multi dintre noi. Cine nu are bani nu traieste! Ne-am facut si noi un calcul. Unde sa mergem, cand sa le depunem?".
 
Unele sedii ANAF, transmite aceeasi sursa, nu accepta depunerea formularelor actuale, invocand motivul amintind anterior, privind noua versiune care este inca in lucru. Ulterior, persoanele care au incercat sa depuna acest formular si au fost refuzate, au fost chemate inapoi de functionarii ANAF. Conform sursei citate, legile in vigoare garanteaza aceste sume care sunt astfel un drept al beneficiarilor si nu un “cadou” pentru care ar trebui sa fie pusi pe drumuri, amanati sau umiliti. In acest moment, la nivelul institutiei, au loc discutii pentru a decide ce formular va ramane valabil. 
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafformularul 230redirectionare impozit pe venit

Data aparitiei: 10 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Formularul 230 va fi emis din nou pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit. Doua variante, imposibil de folosit Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]