Formularul 230 va fi emis din nou pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit. Doua variante, imposibil de folosit

Isabela Alexe
Isabela Alexe
10 Februarie 2020
10 Februarie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
anafformularul 230redirectionare impozit pe venit
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Haosul de la ANAF din aceasta perioada pune pe drumuri nenumarate persoane care incearca sa depuna formularul 230, dar nu reusesc. Mai mult, functionarii ANAF refuza depunerea acestor formulare, pe motiv ca se asteapta o noua versiune. In tot acest timp, oamenii a caror viata depinde de acesti bani asteapta decizia finala privind formularul. 
 
Desi suntem de-abia la inceputul lunii februarie, formularul 230 nu este nici acum in varianta definitivata si care sa poata fi depusa de catre asociatiile si persoanele care doresc sa redirectioneze 3,5% din impozitul pe venit. “Aproape o suta de organizatii non-guvernamentale, cele mai multe infiintate de parintii unor copii cu boli grave, cer Ministerului Finantelor sa transeze rapid aceasta situatie si sa nu-i mai puna pe drumuri", se arata intr-un reportaj recent al Stirilor ProTV
 
Chiar daca formularul ar fi trebuit sa fie gata, in luna ianuarie au fost publicate doua versiuni diferite la o saptamana distanta, insa versiunile nu pot fi depuse doarece institutia pregateste o noua varianta a formularului 230 privind redirectionarea impozitului pe venit. 
 
Adnana Cotolea, Asociatia Rebeca Faith Hope Love, a declarat pentru Stirile ProTV, facand referire la copiii care au nevoie de acesti bani pentru a-si recupera sanatatea si a-si urma tratamentele extrem de scumpe: "Ei isi pierd mersul, vorbitul, ajung sa nu mai manance. Banii astia sunt viata copiilor nostri, pentru foarte multi dintre noi. Cine nu are bani nu traieste! Ne-am facut si noi un calcul. Unde sa mergem, cand sa le depunem?".
 
Unele sedii ANAF, transmite aceeasi sursa, nu accepta depunerea formularelor actuale, invocand motivul amintind anterior, privind noua versiune care este inca in lucru. Ulterior, persoanele care au incercat sa depuna acest formular si au fost refuzate, au fost chemate inapoi de functionarii ANAF. Conform sursei citate, legile in vigoare garanteaza aceste sume care sunt astfel un drept al beneficiarilor si nu un “cadou” pentru care ar trebui sa fie pusi pe drumuri, amanati sau umiliti. In acest moment, la nivelul institutiei, au loc discutii pentru a decide ce formular va ramane valabil. 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]