Modificarea contractului din durata determinata in durata nedeterminata. Va mai exista perioada de proba?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
05 Noiembrie 2018
05 Noiembrie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
perioada de probacontract durata determinatacontract durata nedeterminataperioada de proba 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat ca perioada de proba reprezinta o optiune des intalnita in raporturile de munca dintre angajati si angajatori, dintre agenti de munca temporara si angajati temporari.

Probabil ca cel mai cunoscut aspect referitor la perioada de proba este faptul ca angajatorul si angajatul deopotriva pot inceta raporturile de munca printr-o simpla notificare, fara motivare, fara preaviz.


"Societatea a modificat contractual de munca pe perioada determinata al uniui salariat, inainte de termen in contract pe perioada nedeterminata. Perioada de proba de la ce data se calculeaza, de la data incheierii contractului sau a modificarii lui in contract pe perioada nedeterminata. Mentionam ca este vorba de o functie de conducere."



Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii:



Modificarea duratei contractului nu da dreptul salariatului la o alta perioada de proba.
Conform art. 32 alin. (1) din Codul muncii, pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.


IMPORTANT!

Conform alin. (2) din acelasi articol din Codul muncii, prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Ori salariatului i-a fost modificata durata contractului din determinata in nedeterminata ci nu functia.
Asadar, perioada de proba este aceeasi care a fost inregistrata initial in contractul de munca incheiat pe durata determinata care probabil s-a si epuizat deja.



Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]