Concediu de odihna necuvenit si compensarea financiara

20 Octombrie 2010
20 Octombrie 2010
concediu de odihnacompensare financiara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 

Concediu de odihna necuvenit si compensarea financiara

Dreptul la concediul de odihna se dobandeste inca de la inceputului raportului de munca, fiind legat de stabilirea calitatii de salariat a angajatului.

Durata concediului de odihna efectuat efectiv este cea negociata contractual, acesta putandu-se efectua in orice moment al anului calendaristic pentru care se acorda, in conformitate cu programarea anuala.

In masura in care concediul de odihna a fost efectuat inainte de incetarea efectiva a raportului de munca, iar durata acestuia s-a stabilit corespunzator intregului an se pune problema restituirii.

Restituirea in natura este posibila numai sub aspect patrimonial, nu si in ceea ce priveste zilele efective de concediu.

Astfel, la incetarea raportului de munca veti proceda la recalcularea indemnizatiei pentru concediul de odihna, tinand cont de perioada efectiva in care a prestat activitate in cursul anului.

Diferenta rezultata intre valoarea indemnizatiei acordata in considerarea intregii perioade din an si aceea aferenta perioadei efectiv lucrate, constituie suma nedatorata salariatului (art. 272 din Codul muncii).

In legatura cu aceste drepturi se poate proceda la compensare in raport cu ultimele drepturi banesti cuvenite salariatului. In masura in care nu poate opera compensarea, suma platita in avans pentru concediu si care nu a fost datorata se inscrie in nota de lichidare si constituie debit al salariatului.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]