Romania a avut din nou cea mai mare crestere a costului cu forta de munca din Uniunea Europeana

cost orar forta de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru Romania, in contextul in care si in al doilea trimestru din 2017 a avut cea mai mare crestere a costului cu forta de munca din Uniunea Europeana.

Aceste date au fost furnizate de Institutul European de statistica, Eurostat, care a mai aratat ca rata de crestere a costului orar al fortei de munca in Romania a fost de 18,6%, fata de aceeasi perioada a anului 2016. Remuneratiile, salariile si costurile nesalariale sunt factorii care se iau in calcul la realizarea acestor statistici privitoare la costul orar al fortei de munca.

Romania este pe primul loc, care sunt urmatoarele tari care au semnalat majorari ale costului orar al fortei de munca?

Romania este urmata de Ungaria, cu o crestere de 13%, Cehia, cu 11,1%, Bulgaria, cu 11% si Lituania, cu 10,4%. La polul opus se afla Finlanda, care a semnalat o descrestere de 0,3%.

La nivelul Uniunii Europene lucrurile stau bine, in contextul in care costul orar cu forta de munca s-a majorat, in medie, cu 2,2%, in timp ce in zona euro a fost inregistrata o crestere de 1,8%, in trimestrul II al anului.


Angajatii din IT au in continuare cele mai mari salarii din Romania. Cat castiga lunar


De ceva timp salariatii din IT au reusit sa detina monopolul in ceea ce priveste salariile nete, distantandu-se considerabil fata de alte domenii de activitate.


Asa se face ca, potrivit informatiilor date publicitatii de Institutul National de Statistica, acestia au castigat in jur de 6.000 de lei net, in fiecare luna. Adica cu aproximativ 10% mai mult decat anul trecut...citeste mai multe detalii aici >>>




de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cost orar forta de munca

Data aparitiei: 19 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romania a avut din nou cea mai mare crestere a costului cu forta de munca din Uniunea Europeana Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]