Romanii bogati au castigat venituri de 7,2 ori mai mari decat cei saraci, in cursul anului trecut

Isabela Alexe
Isabela Alexe
14 Decembrie 2017
14 Decembrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
venituri romani 2017majorare salariu 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca in Romania discrepanta intre cei care au venituri mari si cei mai putin avantajati este uriasa, dat fiind faptul ca romanii bogati au obtinut venituri de 7,2 ori mai mari decat cei saraci, in cursul lui 2016.

Asa arata datele Institutului National de Statistica (INS), citate de Agerpres. Asadar, indicele inegalitatii veniturilor a avut o crestere accelerata pana in anul 2015, cand a atins si maximul perioadei (8,3%), insa in 2016 a scazut la valoarea atinsa si in 2014.

Este demn de mentionat ca cea mai mare inegalitate a veniturilor a fost consemnata la persoanele sub 65 de ani.

Inegalitate mai mare a veniturilor banesti disponibile se inregistreaza la persoanele cu varsta sub 65 de ani, fata de cele cu varsta peste 65 de ani care sunt dependente numai de venituri din transferuri sociale.

In cursul lui 2016, indicatorul de profunzime a saraciei, adica deficitul median relativ, a fost de 36,2%. Persoanele sarace au avut in medie un venit banesc disponibil care a reprezentat 63,8% din valoarea pragului de saracie stabilit pentru acest an, se mai mentioneaza in studiul cu pricina.


Salariul mediu net a crescut cu 16 lei in luna octombrie 2017


Castigul salarial mediu nominal net a crescut, in octombrie, cu 16 lei (+0,7%), pana la valoarea de 2.392 de lei, in comparatie cu luna anterioara, in timp ce salariul mediu nominal brut s-a majorat cu 0,7% si a ajuns la 3.327 lei, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate luni.

In acest context, valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), respectiv 6.054 de lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.415 lei)...citeste mai multe despre majorarea salariului mediu aici >>>




NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie la legea pensiilor!

Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"
Noua lege a pensiilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la legea pensiilor!
Vizionati webinarul GRATUIT

"Noua lege a pensiilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]