Asa arata datele Institutului National de Statistica (INS), citate de Agerpres. Asadar, indicele inegalitatii veniturilor a avut o crestere accelerata pana in anul 2015, cand a atins si maximul perioadei (8,3%), insa in 2016 a scazut la valoarea atinsa si in 2014.
Este demn de mentionat ca cea mai mare inegalitate a veniturilor a fost consemnata la persoanele sub 65 de ani.
Inegalitate mai mare a veniturilor banesti disponibile se inregistreaza la persoanele cu varsta sub 65 de ani, fata de cele cu varsta peste 65 de ani care sunt dependente numai de venituri din transferuri sociale.
In cursul lui 2016, indicatorul de profunzime a saraciei, adica deficitul median relativ, a fost de 36,2%. Persoanele sarace au avut in medie un venit banesc disponibil care a reprezentat 63,8% din valoarea pragului de saracie stabilit pentru acest an, se mai mentioneaza in studiul cu pricina.
Portal Codul Muncii
40 Modele de Regulament Intern
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Salariul mediu net a crescut cu 16 lei in luna octombrie 2017
Castigul salarial mediu nominal net a crescut, in octombrie, cu 16 lei (+0,7%), pana la valoarea de 2.392 de lei, in comparatie cu luna anterioara, in timp ce salariul mediu nominal brut s-a majorat cu 0,7% si a ajuns la 3.327 lei, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate luni.
In acest context, valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), respectiv 6.054 de lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.415 lei)...citeste mai multe despre majorarea salariului mediu aici >>>