Contract de locatie de gestiune. Este posibila detasarea salariatilor, in aceasta situatie?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
10 Ianuarie 2017
10 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
contract de gestiunedetasare salariaticonditii detasare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inca de la inceput lamurim ca, potrivit art. 45 din Codul muncii, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator.

Aceasta se petrece in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia, iar in mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Dar ce se petrece cand o societate doreste sa detaseze o parte dintre salariati catre o alta, in contexul in care ambele societati au sediul in aceeasi localitate si au aceiasi actionari?

Sa analizam o situatie prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "Societatea X incheie cu societatea Y (ambele societati avand sediul in aceeasi localitate si aceiasi actionari) un contract de administrare hotel (locatie de gestiune) pentru un hotel situat la un punct de lucru apartinand societatii X in alta localitate decat sediile societatilor. Poate societatea X sa detaseze o parte din salariatii acesteia catre societatea Y la hotelul care face obiectul contractului intre cele doua societati?"

In primul rand, sa lamurim ce se intelege prin locatie de gestiune: este un procedeu de transfer prin acordul de vointa a doua parti, prin care una din parti numita locator, pune la dispozitia celeilalte parti, numita locatar, un fond de comert sau o entitate comerciala, lipsita de autonomie economica, in scopul administrarii cat mai rentabile a acestuia de catre locatar.

In cazul prezentat mai sus, societatea Y trebuie sa isi declare punctul de lucru la hotelul a carei locatie de gestiune o preia. In baza contractului de locatie de gestiune si a inregistrarii punctului de lucru, hotelul devine un loc de munca organizat al angajatorului Y.

Date fiind acestea, societatea X poate detasa salariati la societatea Y, pentru ca acestia sa presteze activitate pentru societatea Y in baza documentelor de detasare.


Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]