Impactul bugetar al legii salarizarii este foarte mare, avertizeaza ministrul Finantelor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
02 Noiembrie 2016
02 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
majorari salariale invatamantlegea salarizarii unitareplata sporuri medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa ce in urma cu cateva zile comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017 si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, specialistii avertizeaza ca impactul bugetar al acestor decizii va fi unul foarte mare.


Anca Dragu, ministrul Finantelor avertizeaza ca Romania risca un deficit excesiv: „Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem”.

Ministrul a mai declarat in cursul zilei de marti (1 noiembrie), la Parlament, ca potrivit legii responsabilitatii fiscal-bugetare, adoptata in 2010, „cu 180 de zile inainte de alegeri nu pot creste cheltuielile salariale si nu pot fi luate masuri care sa conduca la aceste cheltuieli”, informeaza Mediafax.

Proiectele ambitioase cuprinse in Master Planul General de Transport pun presiune pe bugetul de stat


Ministrul Finantelor a mai mentionat si proiectele ambitioase cuprinse in Master Planul General de Transport (lucrari de infrastructura mare, cum ar fi Autostrada Sibiu-Pitesti sau Comarnic-Brasov), care sunt o adevarata presiune pentru bugetul de stat.

„Avem, de asemenea, cheltuieli ambitioase pe Masterplan. Daca toate aceste cheltuieli sunt puse in buget, probabil ca s-ar putea ca deficitul sa sara de 4%”, a concluzionat ministrul.

In cursul zilei de luni (31 octombrie), comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au decis majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017. Deputatii din comisiile mentionate au mai aprobat si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016 si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.

Intr-un interviu la Adevarul Live care a avut loc marti dimineata, premierul Dacian Ciolos a declarat ca impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament in ultimele luni se ridica la 9 miliarde de lei, ceea ce reprezinta peste 1% din PIB. Premierul a amintit ca se va ajunge la cresterea deficitului bugetar in acest fel, ceea ce ar fi "catastrofal".

Iata ce au stabilit comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament: "Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant, existente in plata la data de 31 decembrie 2016, se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si aprobat prin hotarare a Guvernului", citeste mai multe despre posibilile majorari salariale aici.




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]