Obligatii pe linie de SSM in activitatea agricola: instructiuni proprii pentru lucrarile cu ingrasaminte chimice

instructiuni proprii ssmobligatii ssm activitati agricole
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Instructiunile proprii se stabilesc cu obiectivul de a promova imbunatatirea securitatii si a sanatatii in munca a lucratorilor. Activitatea agricola presupune o serie de operatiuni specifice, cu riscurile aferente. Angajatorul care nu respecta obligatiile legale ce ii revin, pe linie de SSM, risca amenzi de pana la 40.000 de lei.

Una din operatiunile agricole cu cele mai mari riscuri pentru lucratori presupune folosirea ingrasamintelor chimice.  

Astfel, pentru prevenirea imbolnavirilor cu substantele chimice folosite la fertilizarea solului, personalul trebuie sa fie instruit pentru a respecta urmatoarele masuri specifice:

a) la manipularea ingrasamintelor vor fi dotati cu masca de protectie contra prafului si cu ochelari de protectie;

b) se lucreaza intotdeauna cu spatele in bataia vantului;

c) se poarta ochelari si masca de protectie la lucrarea de maruntire a ingrasamintelor;

d) se mentine curatenie perfecta in spatiile de pastrare a ingrasamintelor chimice;

e) la manipularea azotatului de amoniu, livrat in saci, se evita ruperea sau spargerea acestora.

- Sacii rupti din care curge azotatul de amoniu trebuie considerati periculosi, deoarece favorizeaza aparitia procesului de descompunere si aprindere.

- Se vor lua obligatoriu masuri pentru izolarea sacilor rupti in care se afla azotat de amoniu, depozitandu-i in adaposturi corespunzatoare.

- Este interzis fumatul, folosirea lampilor deschise, sudarea in locurile unde se pastreaza si se pregateste azotatul de amoniu.

- Azotatul de amoniu fiind o substanta care in anumite conditii se poate descompune dand nastere la explozii violente, pregatirea sa pentru incorporare se va face fara socuri care pot declansa asemenea reactii.

- Se interzice ca azotatul de amoniu sa vina in contact cu substante organice, uleiuri, carbuni, pirita, sulf, acizi, pulberi metalice si alte substante care pot provoca descompunerea si explozia.
 
- Pentru prevenirea exploziei, piesele si zona respectiva de la masinile care distribuie azotat de amoniu, inainte de sudare, trebuie bine curatate.

- Atunci cand se folosesc ingrasaminte lichide cu azot (apa amoniacala si amoniac anhidru), se vor lua masuri de respectare intocmai a instructiunilor prevazute in cartea tehnica a masinii, a transportului in conditii de securitate, a depozitarii si incorporarii.

- Inainte de inceperea lucrului se va verifica starea tehnica, urmarindu-se echiparea cu aparatorile de protectie la transmisiile cardanice si la angrenaje, fiind interzisa punerea in functiune fara aparatori de protectie.

- Personalul care manipuleaza azotatul de amoniu va purta manusi de protectie, salopete bine inchise si stranse pe corp si capul acoperit.

- In timpul lucrului se interzic reglarea, ungerea sau repararea masinilor pentru administrat ingrasaminte. Acestea se vor executa numai cu motorul oprit si cu priza de putere decuplata de la tractor. Cuplarea la tractor va fi asigurata cu stifturi autoblocante pentru impiedicarea decuplarii.

- In timpul lucrului si in timpul transportului este interzis a se transporta persoane pe incarcatura. De asemenea, se interzice transportul persoanelor pe remorcile cisternei.

Pentru mai multe informatii cu privire la instructiunile proprii specifice activitatilor agricole, accesati Portalssm.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
instructiuni proprii ssmobligatii ssm activitati agricole

Data aparitiei: 07 Iulie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Obligatii pe linie de SSM in activitatea agricola: instructiuni proprii pentru lucrarile cu ingrasaminte chimice Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]