Salarizarea personalului bugetar - sporurile si indemnizatiile nu se maresc

salarizare bugetari 2016ministrul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La data de 22 aprilie 2016, a avut loc Consiliul National Tripartit. Acest eveniment prezidat de prim-ministrul Dacian Ciolos a avut ca obiectiv relansarea dialogului social privind salarizarea personalului bugetar.

In cadrul Declaratiei de presa ulterioare, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, a subliniat necesitatea unei abordari comune transparente, din partea tuturor partenerilor de dialog social implicati.

Ministrul Muncii a precizat faptul ca ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor nu este una de modificare a legii-Cadru. Prin urmare, noul act normativ priveste exclusiv salariile de baza, in timp ce sporurile si indemnizatiile vor ramane la fel.

"Cu ce difera acest proiect legislativ la care lucram fata de fosta abordare? In primul rand, recunoaste limita, capacitatea fiscal-bugetara pe care o avem.(..) Discutam de o suma care nu ar putea sa rezolve toate inechitatile din sistem. Este un proces in care nu va fi posibil ca toata lumea sa fie multumita. Se pune problema, cu aceste resurse putine pe care le avem, ce putem sa facem?" a declarat Ministrul Muncii. Concluzia acestuia a fost ca resursele vor fi concentrate acolo unde este cel mai mult nevoie, in limita bugetului disponibil.

Pislaru a abordat si tema neutralitatii, afirmand ca niciuna dintre categoriile incluse in personalul bugetar nu se poate considera mai importanta sau mai presus decat alta. "Avem un sistem gandit in 2010, care a stabilit niste echivalente. In reforma ulterioara din proiectul de lege, toate aceste echivalente vor fi avute in vedere. Nu vom putea trata diferentiat sau preferential o anumita familie ocupationala.
Guvernul si-a asumat existenta unor echitati in sistemul salarial si incearca sa vina cu solutii in dialog deschis cu partenerii sociali."

Ministrul Muncii a subliniat si necesitatea corelarii ordonantei privind salarizarea cu reforma administratiei publice ce reprezinta, de asemenea, una din prioritatile Guvernului.

Participantii la Consiliu intentioneaza sa ajunga la un proiect legislativ final in termen de 3 saptamani.
"Nu exista la aceasta ora un text de ordonanta pus in discutie. Daca nemultumirile care vor rezulta vor fi mai mari decat beneficiile, nu vom merge cu acest proiect de ordonanta mai departe", a precizat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Va reamintim faptul ca retragerea de catre Guvern a OUG privind salarizarea bugetarilor a constituit unul din factorii determinanti pentru demisia Ministrului Muncii Ana Costea.

Sursa: mmuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarizare bugetari 2016ministrul muncii

Data aparitiei: 25 Aprilie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salarizarea personalului bugetar - sporurile si indemnizatiile nu se maresc Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]