Salarizarea personalului bugetar - sporurile si indemnizatiile nu se maresc

Isabela Alexe
Isabela Alexe
25 Aprilie 2016
25 Aprilie 2016
Isabela Alexe
Isabela Alexe
salarizare bugetari 2016ministrul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La data de 22 aprilie 2016, a avut loc Consiliul National Tripartit. Acest eveniment prezidat de prim-ministrul Dacian Ciolos a avut ca obiectiv relansarea dialogului social privind salarizarea personalului bugetar.

In cadrul Declaratiei de presa ulterioare, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, a subliniat necesitatea unei abordari comune transparente, din partea tuturor partenerilor de dialog social implicati.

Ministrul Muncii a precizat faptul ca ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor nu este una de modificare a legii-Cadru. Prin urmare, noul act normativ priveste exclusiv salariile de baza, in timp ce sporurile si indemnizatiile vor ramane la fel.

"Cu ce difera acest proiect legislativ la care lucram fata de fosta abordare? In primul rand, recunoaste limita, capacitatea fiscal-bugetara pe care o avem.(..) Discutam de o suma care nu ar putea sa rezolve toate inechitatile din sistem. Este un proces in care nu va fi posibil ca toata lumea sa fie multumita. Se pune problema, cu aceste resurse putine pe care le avem, ce putem sa facem?" a declarat Ministrul Muncii. Concluzia acestuia a fost ca resursele vor fi concentrate acolo unde este cel mai mult nevoie, in limita bugetului disponibil.

Pislaru a abordat si tema neutralitatii, afirmand ca niciuna dintre categoriile incluse in personalul bugetar nu se poate considera mai importanta sau mai presus decat alta. "Avem un sistem gandit in 2010, care a stabilit niste echivalente. In reforma ulterioara din proiectul de lege, toate aceste echivalente vor fi avute in vedere. Nu vom putea trata diferentiat sau preferential o anumita familie ocupationala.
Guvernul si-a asumat existenta unor echitati in sistemul salarial si incearca sa vina cu solutii in dialog deschis cu partenerii sociali."

Ministrul Muncii a subliniat si necesitatea corelarii ordonantei privind salarizarea cu reforma administratiei publice ce reprezinta, de asemenea, una din prioritatile Guvernului.

Participantii la Consiliu intentioneaza sa ajunga la un proiect legislativ final in termen de 3 saptamani.
"Nu exista la aceasta ora un text de ordonanta pus in discutie. Daca nemultumirile care vor rezulta vor fi mai mari decat beneficiile, nu vom merge cu acest proiect de ordonanta mai departe", a precizat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Va reamintim faptul ca retragerea de catre Guvern a OUG privind salarizarea bugetarilor a constituit unul din factorii determinanti pentru demisia Ministrului Muncii Ana Costea.

Sursa: mmuncii.ro


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]