Abia in 2018-2019, salariul minim din Romania se va compara cu cel din UE

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
25 Martie 2015
25 Martie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
salariu minim pe economieraport salariati pensionaricati pensionari sunt in Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu mai devreme de 2018 - 2019, salariul minim din Romania ar putea fi comparabil cu cel din UE, declara Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb.

Conform anunturilor precedente, urmatoarea majorare de salariu minim pe economie este programata pentru data de 1 iulie 2015.

"Potrivit Cartei Sociale a Uniunii Europene, salariul minim pe economie trebuie sa reprezinte 50 la suta din salariul mediu pe economia statului membru respectiv.

La nivelul tarii noastre, vor avea loc in perioada urmatoare cresteri succesive de salariu minim, prima dintre ele fiind programata pentru data de 1 iulie a.c., cand salariul minim va creste de la 975 lei, cat este in prezent, la 1.050 lei.

Urmatoarea majorare este fixata pentru ianuarie 2016, cand salariul minim va ajunge la 1.200 de lei, masura de care vor beneficia 1,7 milioane de salariati, 30 la suta dintre acestia provenind din mediul privat si restul din sectorul bugetar.

In urma adoptarii noului Cod fiscal si a noii Legi a salarizarii, estimam ca am putea avea un salariu minim de nivelul Uniunii Europene in 2018-2019", a afirmat Rovana Plumb, in cadrul Conferintei Salariul Ultimul Tabu, citata de Agerpres.

Asa cum precizeaza Ministrul Muncii, in Romania avem mai mult salariati decat pensionari, raportul fiind de cca 5.264.000 de persoane active la 5.000.000 de persoane retrase din activitate.

Conform informatiilor oferite de Ministrul Muncii, se doreste finalizarea in cursul acestui an, a unui program informatic care sa permita coroborarea datelor oferite de Registrul General de Evidenta a Salaiatilor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia de Evidenta a Populatiei si Agentia Nationala de Inspectia MUnii.


Sursa: Agerpres.ro
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]