Concediere in vremuri de criza

concedierecriza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

V-ati saturat sa tot auziti cuvantul “criza”? Parerile analistilor se schimba precum prognoza meteo: azi avem soare, maine ploaie sau invers? Ne adancim in criza sau economia da semne de relansare?... Si noi ne-am saturat.

Insa indiferent de ceea ce va urma, realitatea ne demonstreaza ca traversam o perioada de criza, fie ea economica, sociala, cum vor unii sa creada sau numai o criza de constiinte, cum vor altii.  Atat timp cat numarul concedierilor creste simtitor, incat devine ingrijorator, haideti sa tratam problema cu atentia si respectul care i se cuvin.

Situatia este ingrata atat pentru angajat cat si pentru angajator. In cazul primului, concedierea poate fi traumatizanta, chiar poate produce depresii severe, insa nu va imaginati ca pentru angajatorul care trebuie sa anunte sinistra decizie este mai simplu. Nu numai din motive morale… Sa ne gandim numai la cate acte trebuie facute, cate proceduri de respectat si totul perfect legal.

Prin urmare, cum trebuie solutionata problema intr-un mod cat mai putin dureros pentru ambele parti? Nu tratez aici problema angajatului, dar tu, managerule de resurse umane sau angajatorule, stii tot ce ai de facut intr-un asemenea caz? Stii cum trebuie sa procedezi in mod legal, astfel incat decizia sa nu poata fi contestata in instanta? Sunt sigura ca in aceste momente, ultimul lucru pe care l-ai dori ar fi sa platesti despagubiri angajatului care a castigat procesul pentru concediere nelegala. In ultima instanta… stii cum sa aperi interesele firmei?

Pentru toate aceste intrebari exista un raspuns. Din interesul urias asupra concedierilor a aparut CD-ul Concedierea perfect legala! Solutii 100% practice la orice problema de concediere, dar si intreaga procedura legala de urmat in aceasta situatie.

Adina Vasile
editorialist


www.legislatiamuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedierecriza

Data aparitiei: 20 Mai 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediere in vremuri de criza Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]