Cum sa obtii o marire de salariu fara sa o ceri?

mariri salarialemarire salarialecum primesti o marire salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu ne place sa cerem. Cui ii place sa ceara ceva ce considera ca i se cuvine?


Si tinem cont de faptul ca in momentul in care ceri o marire de salariu, orice cuvant gresit se poate transforma intr-o neintelegere de care se prea poate sa nu mai scapi niciodata. Relatia ta cu seful se poate strica pentru totdeauna fiindca nu ai stiut sa comunici.

Daca muncesti cu sarg si pasiune, daca obtii rezultate exceptionale si stii clar ca meriti un salariu mai bun, raportat cu volumul de munca, rezultatele obtinute si nivelul salarizarii in industria de care apartii, iata cum se obtine o marire  de salariu fara sa o ceri:


1. Adauga valoare muncii tale si nu te feri sa arati acest lucru fara sa devina un obicei ostentativ.

Daca simti nevoia sa arborezi un steag pe birou de fiecare data cand castigi un client valoros, afla ca nu aceasta este calea corecta. Nu o sa faci decat sa iti departezi sefii. Impresia pe care o lasi este ca esti nesigur pe rezultatele tale si simti nevoia sa le confirmi din nou si din nou.

Solutia este sa arunci cate o bomba, din cand in cand. Trimite un raport care sa iti arate rezultatele stralucite catre superiorii tai. Aceste rapoarte solide nu vor fi trecute cu vederea mult timp.

2. Ajuta-ti sefii sa devina mai eficienti si sa obtina rezultate si mai bune decat obtin in prezent. Tine minte ca nimeni nu s-a imbogatit pana nu a ajutat pe altul sa se imbogateasca. Fii un ajutor adevarat pentru superiorii tai si nu te vor uita nici cand au nevoie de ajutor si nici cand se impart salariile.

Asta se prea poate sa insemne ca vor fi weekend-uri in care vei petrece cateva ore la laptop. Poate vei ramane si peste programul de munca sau poate ca vor fi zile in care va trebui sa strecori in lista de sarcini si altele care sa iti ajute superiorii sa obtina rezultatele dorite.

3. Eficientizeaza-ti munca. Daca acum 3 luni aveai nevoie de 3 ore pentru o anumita sarcina, cu siguranta ca in prezent poti sa finalizezi si in 2 ore. In ora ramasa poti prelua o noua sarcina. Ofera-ti abilitatile si preia o sarcina care sa adauge valoare CV-ului tau.

In acelasi timp iti va aduce o marire de salariu. Arata ca poti prelua o noua sarcina cu rezultate bune, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte proiecte care au fost in portofoliul tau pana acum.

4. Apreciaza-ti sustinatorii. Sunt cei a caror voce, odata instalata in minte sefilor tai, vor facilita o marire de salariu fara sa fie nevoie sa o ceri. Daca apropiatii sefilor tai te apreciaza si iti cunosc rezultatele exceptionale, vor pune o vorba buna fara sa depuna efort.

O remarca stralucita este de ajuns. Un compliment face minuni.

5. Specializeaza-te in domeniile de care esti pasionat. Daca exista pasiune, exista sanse mari sa ai parte de rezultate stralucite cu minim de efort. Este un privilegiu acordat celor care se preocupa de munca pe care o pot considera placere.

Si daca esti pasionat de anumite nise si domenii, investeste in ele si vei deveni expert. Expertii in domeniile lor de referinta reprezinta cea mai valoroasa investitie a unei companii. Vei primi mariri de salariu la fiecare treapta pe care pasesti in ascensiunea ta profesionala. Este o strategie simpla de retinere de personal-cheie.

6. Fa lucrurile intr-o maniera noua, originala, inovativa, altfel decat se gaseste "pe piata". Arata superiorilor tai ca nu esti la fel ca ceilalti colegi din breasla si nu esti usor de inlocuit. Muncesti mai bine, mai eficient, cu rezultate mai bune. Esti un om greu de inlocuit pentru ca esti unic, detii abilitati si competente care nu se gasesc prea usor.


Daca, totusi, ai de gand sa ceri o marire de salariu, iata ce sa nu spui:

"Stiu ca nu este momentul cel mai bun, dar..."  - Din start ti-ai taiat singur craca de sub picioare.

"Daca nu primesc o marire de salariu, imi dau demisia..." - NU spune asa ceva. Chiar daca primesti marirea de salariu, prin reducere la absurd, din acest moment poti sa iti iei adio de la relatia buna dintre tine si sefi. Totul va deveni o continua negociere.

"Nu am mai primit o marire de salariu de mult timp." - Nu te plange de salariul si nu spune sefului ce stie deja. Nu aduce in fata niciun aspect negativ, doar lucruri pozitive.

"Fac munca a 3 oameni." - In aceeasi barca se afla si colegii tai, cel mai probabil. Nu te ajuta sa te plangi. Te ajuta sa scoti in evidenta ce faci exceptional si de ce meriti o marire de salariu.

"Am nevoie de o marire de salariu pentru ca am probleme personale."  - In acest caz nu cred ca mai avem nevoie de lamuriri. Nu pentru probleme personale se ofera maririle salariale.

"Am aflat ca Doina primeste un salariu mult mai mare decat al meu..."  - Nu este treaba ta cati bani face Doina, cum si-a negociat salariul. Si tine minte ca se prea poate sa ii faci probleme si colegei tale. Cum s-a aflat ce salariu are?

"Salariul pe care mi-l oferiti este o bataie de joc." - Tine minte ca daca iti strici relatia cu superiorii tai, cu siguranta nu o sa obtii nicio marire de salariu. Chiar nu mai are rost.


surse: www.salary.com
             www.huffingtonpost.com
             www.glassdoor.com


Mult succes, cariere stralucite si curaj profesional!

Maria Nicutar

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mariri salarialemarire salarialecum primesti o marire salariale

Data aparitiei: 31 Decembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum sa obtii o marire de salariu fara sa o ceri? Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Cum sa obtii o marire de salariu fara sa o ceri?

Mai multe articole despre marire salariale
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]