Reprezentantii FMI impartasesc obiectivul de reducere a taxelor pe forta de munca, in vederea stimularii ritmului angajarilor, dar se cer lamuriri in ceea ce priveste modul in care se va compensa deficitul de venituri, noteaza Mediafax.
"In timp ce Fondul impartaseste obiectivul de a reduce povara mare a taxelor pe forta de munca, intr-un efort de a stimula angajarile, trebuie sa intelegem cum intentioneaza Guvernul sa compenseze deficitul de venituri. Fara masuri de compensare, o reducere a CAS cu 5 puncte procentuale ar creste deficitul bugetar", a declarat Gerry Rice, directorul de comunicare al institutiei, in cadrul unei conferinte a FMI din 10 iulie.
Gerry Rice a explicat ca discutiile vor continua, din moment ce inca exista subiecte cheie care au ramas nerezolvate.
Va reamintim faptul ca Guvernul a aprobat in cursul lunii iunie proiectul de lege care prevede reducerea de 5% a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost adoptat de Senat si Camera Deputatilor si asteapta sa fie promulgat de seful Statului.
La inceputul acestei saptamani, presedintele s-a intalnit cu premierul si ministrul Finantelor in vederea clarificarii surselor de finantare care pot acoperi deficitul rezultat prin micsorarea CAS.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
40 Modele de Regulament Intern
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
In cursul intalnirii de la Cotroceni, seful Statului a solicitat studii si cifre concrete care sa il ajute sa promulge aceasta lege in mod corect si cu toata credibilitatea. Miercuri, la Antena 3, Ioana Petrescu a declarat ca nu a prezentat cifre pentru ca a realizat ca este vorba despre o disputa politica si ca proiectul referitor la reducerea CAS cu 5 puncte ar fi fost distrus.
Ioana Petrescu a declarat ca studiile in cauza ar fi fost deja finalizate in urma cu o luna.
sursa: Mediafax