Propunere legislativa pentru combaterea incendiilor in locuintele personale: Extinctorul ar putea deveni obligatoriu

10 Aprilie 2014
10 Aprilie 2014
apararea impotriva incendiiloraparare incendiiextinctor locuinta personala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe site-ul Senatului regasim propunerea legislativa pentru modificarea si completarea  Legii nr.307/2006 privind apararea împotriva incendiilor, cu termen de consultare pe data de 25 aprilie 2014.

Initiatorul acestei propuneri legislative este Popa Constantin - senator PP-DD.

Propunerea legislativa a primit aviz favorabil din partea Consiliului legislativ si urmeaza sa fie intre in dezbatere la Senat.

In expunerea de motive se subliniaza faptul ca in Romania, statisticile incendiilor arata ca, in medie, zilnic sunt 12 locuinte afectate de incendii, evenimente in care cade victima un om.


"Anual 41 de copii sub 6 ani cad prada incendiilor ca urmare a neglijentei parintilor si fara a avea posibilitatea sa-i salveze. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta arata ca sute de persoane si-au pierdut viata in incendii, intoxicatii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Din cele circa 40.000 de incendii produse in Romania, mai mult de jumatate (56%) au avut loc in locuinte si gospodarii, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii.

Asemenea situatii extraordinare si nefericite nu pot sa nu atraga atentia asupra importantei de a respecta cu strictete normele de siguranta. Consecintele pot fi extrem de severe si pot distruge viata noastra si a familiilor noastre. Este necesara intarirea prevederilor legislative privind apararea impotriva incendiilor la locuinte.

Prin prezenta propunere legislativa dorim ca toate locuintele personale ale romanilor sa fie dotate cu extinctoare, la fel cum sunt dotate toate autovehiculele si institutiile publice.

Obiectivul principal al prezentei propuneri legislative vizeaza constientizarea publicului tinta, cetateanul fiind un partener extrem de important in procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin folosirea acestui dispozitiv pentru prevenirea incendiilor. Institutiile abilitate, in special in sfera asigurarii securitatii in utilizarea surselor de energie.

De asemenea este extrem de important ca autoritatile sa verifice periodic casele persoanelor fizice. Extinctoarele vor fi suportate de fiecare persoana care detine o locuinta, iar acolo unde nu exista aceasta posibilitate, acestea vor fi asigurate dintr-un fond special al autoritatilor locale sau al Guvernului. "

Propunerea legislativa prezenta urmeaza sa intre in dezbatere in Senat. Va tinem la curent cu noutati pe aceasta tema.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]