Vreti sa deveniti angajatori de insertie? Aflati conditiile si beneficiile

26 Martie 2014
26 Martie 2014
tanar cu risc de marginalizare sociala.angajatori de insertiecontract de solidaritateangajare tineri cu risc de marginalizare socialabeneficii angajatori de insertie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Legea nr. 250/2013, in vigoare din 22 noiembrie 2013 a adus modificari in legislatie. O masura principala este cea referitoare la introducerea notiunii de tanar cu risc de marginalizare sociala.

Astfel, conform legii, tinerii cu risc de marginalizare sociale sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani si care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre umatoarele categorii:


- se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem;
- are dizabilitati;
- nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea;
- are copii in intretinere;
- a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
- este victima traficului de persoane.


Astfel, angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare vor deveni angajatori de insertie si vor beneficia de facilitati notabile din partea statului.

Astfel, angajatorii de insertie vor primi in fiecare luna si pentru fiecare tanar incadrat in munca, o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, insa nu mai mult de dublu valoarea indicatorului social de referinta, pana cand contractul de solidaritate expira. Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 de lei in prezent.

Contractul de solidaritate se incheie intre agentia pentru ocuparea fortei de munca teritoriala si tanarul cu risc de marginalizare sociala pentru o durata de pana la trei ani si nu mai putin de un an. La data la care se incheie contractul de solidaritate, tanarul trebuie sa nu fi implinit varsta de 26 de ani.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a deveni angajatori de insertie si pentru a obtine beneficii din partea statului?

1. Tinerii cu risc de marginalizare sociala trebuie sa fie incadrati cu CIM, pana cand expira durata contractului de solidaritate sau a CIM pe perioada nedeterminata.

2. Locul de munca oferit tanarului cu risc de marginalizare sociala trebuie sa fie unul vacant si comunicat agentiei pentru ocuparea fortei de munca teritoriale.

3. Angajatorii incheie o conventie pentru ocuparea fortei de munca. Aici vor fi necesare documente precum: CIM-urile tinerilor care vor avea contracte de solidaritate si declaratiile angajatorilor, care sa ateste ca nu mai beneficiaza pentru aceste persoane incadrate de alte masuri de stimulare a fortei de munca si a caror finantare se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj.


Cititi aici:

Legea nr. 250 din 2013: modificari sistemul asigurarilor pentru somaj, stimularea ocuparii fortei de munca, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale





 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]