Vreti sa deveniti angajatori de insertie? Aflati conditiile si beneficiile

tanar cu risc de marginalizare sociala.angajatori de insertiecontract de solidaritateangajare tineri cu risc de marginalizare socialabeneficii angajatori de insertie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Legea nr. 250/2013, in vigoare din 22 noiembrie 2013 a adus modificari in legislatie. O masura principala este cea referitoare la introducerea notiunii de tanar cu risc de marginalizare sociala.

Astfel, conform legii, tinerii cu risc de marginalizare sociale sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani si care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta si se incadreaza in una dintre umatoarele categorii:


- se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem;
- are dizabilitati;
- nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea;
- are copii in intretinere;
- a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
- este victima traficului de persoane.


Astfel, angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare vor deveni angajatori de insertie si vor beneficia de facilitati notabile din partea statului.

Astfel, angajatorii de insertie vor primi in fiecare luna si pentru fiecare tanar incadrat in munca, o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, insa nu mai mult de dublu valoarea indicatorului social de referinta, pana cand contractul de solidaritate expira. Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 de lei in prezent.

Contractul de solidaritate se incheie intre agentia pentru ocuparea fortei de munca teritoriala si tanarul cu risc de marginalizare sociala pentru o durata de pana la trei ani si nu mai putin de un an. La data la care se incheie contractul de solidaritate, tanarul trebuie sa nu fi implinit varsta de 26 de ani.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a deveni angajatori de insertie si pentru a obtine beneficii din partea statului?

1. Tinerii cu risc de marginalizare sociala trebuie sa fie incadrati cu CIM, pana cand expira durata contractului de solidaritate sau a CIM pe perioada nedeterminata.

2. Locul de munca oferit tanarului cu risc de marginalizare sociala trebuie sa fie unul vacant si comunicat agentiei pentru ocuparea fortei de munca teritoriale.

3. Angajatorii incheie o conventie pentru ocuparea fortei de munca. Aici vor fi necesare documente precum: CIM-urile tinerilor care vor avea contracte de solidaritate si declaratiile angajatorilor, care sa ateste ca nu mai beneficiaza pentru aceste persoane incadrate de alte masuri de stimulare a fortei de munca si a caror finantare se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj.


Cititi aici:

Legea nr. 250 din 2013: modificari sistemul asigurarilor pentru somaj, stimularea ocuparii fortei de munca, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tanar cu risc de marginalizare sociala.angajatori de insertiecontract de solidaritateangajare tineri cu risc de marginalizare socialabeneficii angajatori de insertie

Data aparitiei: 26 Martie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vreti sa deveniti angajatori de insertie? Aflati conditiile si beneficiile Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]