Obiectivele de performanta individuala si criteriile de evaluare

29 Ianuarie 2014
29 Ianuarie 2014
obiective de performantacriterii de evaluarecriterii de evaluare si obiective de performanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Conform art. 40 alin. (1) lit. f) din Codul muncii, republicat, angajatorul are dreptul sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.

Obiectivele de performanta individuala si criteriile de evaluare a realizarii acestor obiective de performanta individuala sunt elemente distincte.

Conform art. 17 alin. (3) lit. e) din Codul muncii, republicat, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa existe si in cadrul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (4) din acelasi articol.

Conform PortalCodulMuncii, distinct de criteriile generale de evaluare aplicabile la nivelul angajatorului, care sunt obligatorii sa existe notate in contractul individual de munca al fiecarui salariat, legea prevede dreptul angajatorului sa stabileasca in sarcina salariatilor obiectivele de performanta individuala.

Asadar, conform dispozitiilor legale, obiectivele de performanta individuala se pot stabili de catre angajator, fiind prevazute distinct de criteriile generale de evaluare aplicabile la nivelul angajatorului, care sunt convenite prin acordul partilor raportului de munca si sunt cuprinse ca element distinct in contractul individual de munca.

In concluzie, obiectivele de performanta ale salariatului nu se confunda cu  criteriile de evaluare a activitatii desfasurate de acesta. Obiectivele de performanta sunt individualizate, special concepute pentru fiecare salariat, si nu exista obligativitatea inserarii lor in contratul individual de munca.

Atat criteriile de evaluare cat si obiectivele de performanta depind de structura postului, de natura activitatii desfasurate si de raporturile de munca incheiate.

Conform PortalCodulMuncii, criteriile de evaluare trebuie sa se regaseasca in cuprinsul contractului individual de munca iar obiectivele de performanta si procedurile de evaluare in Regulamentul intern potrivit art. 242 lit. i) din Codul muncii.


sursa: PortalCodulMuncii.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]