Portionarea prin transare si realizarea preparatelor cu ajutorul uneltelor si sculelor de mana conform legislatiei
Art. 38
Locurile de imbinare ale diverselor piese vor fi sudate complet, cutitele pentru taiat carne, mezeluri, satarele, ferastraiele, masatele, carligele pentru suspendarea carnii, mezelurilor etc. vor fi curate, fara urme de rugina, cu marginile netede, fara asperitati.
Art. 39
Angajatul se asigura ca manerele cutitelor, scafelor, ferastraielor, satarelor etc. vor fi netede, fara crapaturi, aschii sau parti metalice iesite in relief.
Art. 40
Angajatul se asigura ca fundurile de lemn necesare taierii mezelurilor sau a produselor semipreparate sunt netede, fara aschii.
Art. 41
Carnea si oasele vor fi taiate intotdeauna pe butuci de lemn amplasati pentru a permite personalului sa lucreze si sa circule fara pericol de accidentare.
Art. 42
Galantarele de sticla in care se pastreaza carnea, mezelurile, produsele semipreparate, precum si platourile si etajerele din sticla destinate expunerii produselor vor fi intregi, cu marginile slefuite sau netede, necrapate, neciobite si curate.