10 reguli specifice ca sa utilizati in siguranta echipamentele mecanice de ridicat

30 Iulie 2013
30 Iulie 2013
Protectia munciiechipament mecanic de ridicat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echipamentele mecanice de ridicat, cum ar fi: platformele ridicatoare cu brate articulate, autoscarile mecanice, platformele telescopice hidromecanice, autotelescoapele cu cos cu actionare hidromecanica si alte utilaje asemanatoare, vor fi utilizate numai in baza instructiunilor de lucru emise de producator si a instructiunilor de securitate a muncii adaptate locului de munca.

Pentru utilizarea in siguranta a echipamentelor mecanice de ridicat trebuie respectate urmatoarele reguli specifice de securitate a muncii:

1. Echipamentele mecanice de ridicat trebuie sa aiba o rezistenta suficienta, conforma cu utilizarea careia ii sunt destinate, si sa fie corect instalate si utilizate.

2. Lucratorii care utilizeaza echipamente mecanice de ridicat trebuie sa fie instruiti in acest scop.

3. In cosul, nacela sau pe platforma echipamentului mecanic de ridicat este permisa prezenta a cel mult doi lucratori, care impreuna cu sculele si materialele necesare nu trebuie sa depaseasca sarcina maxima admisibila a echipamentului respectiv.

4. Operatorul echipamentului mecanic de ridicat, desemnat si instruit in acest scop, trebuie sa supravegheze in permanenta echipamentul si sa asigure masuri impotriva deplasarii accidentale a acestuia.

5. Toate manevrele sau deplasarile echipamentului mecanic de ridicat trebuie executate numai la comanda conducatorului punctului de lucru.

6. Deplasarea echipamentului mecanic de ridicat de la un punct de lucru la altul este permisa numai dupa coborarea cosului nacelei sau platformei si fara lucratori pe utilaj.

7. Este interzis lucrul pe autoscari, autotelescoape sau autoplatforme aflate pe terenuri a caror inclinare este mai mare 10° fata de planul orizontal al echipamentului.

8. Este interzisa solicitarea laterala (tragerea pe orizontala) a cosului, nacelei sau platformei echipamentului mecanic de ridicat.

9. Echipamentele mecanice de ridicat se vor intretine in stare buna de functionare si se vor supune incercarilor si controalelor periodice, conform instructiunilor de la producator.

10. Echipamentele mecanice de ridicat se vor utiliza numai in scopurile pentru care sunt destinate.
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]